Impuls voor de ZOB-jeugd

7 april 2021 15:30


Nieuwe trainers, kleding en materialen.
Terwijl de coronacrisis het geduld van iedereen flink op de proef stelt en voetbal in competitieverband nog altijd onmogelijk maakt, zitten we bij vvZOB niet stil. Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan de toekomst. De uitbreiding naar vier volwaardige velden – inclusief nieuwe dug-outs, hekwerk en wandelpaden – was daar eerder al een mooi voorbeeld van.

zob_lucht.jpg

Luchtfoto van vvZOB inclusief nieuwe velden en overkapping terras.

Vrienden van de ZOB-jeugd

Daarnaast is het bestuur erg blij te kunnen melden dat onze jeugdafdeling momenteel volop in bloei staat.

Sinds komend seizoen mede gesteund door een groep mensen die we ‘de Vrienden van de ZOB-jeugd’ noemen. Zij maken het (mede) mogelijk dat er nog meer geïnvesteerd kan worden in gediplomeerde oefenmeesters, materialen en kleding. Als je ook deel uit wilt maken van deze groep kan je je aanmelden of info opvragen via mailadres sponsor@vvzob.nl.

Inmiddels is de club weer zes trainingsdoelen rijker en komende zomer zullen alle jeugdleden van ZOB in het nieuw gestoken worden met prachtige trainingspakken  in bruikleen van de club.

Dit zal een enorme impuls geven aan de uitstraling van de ZOB jeugd.

ofrmat_kleding_2021_jeugdv2.jpg

Voorbeeld nieuwe trainingspakken jeugd.

Vakbekwame trainers

Er zijn drie vakbekwame trainers aangesteld voor JO19-1 (Lars ten Broek), JO17-1 (Jesper Steur) en JO15-1 (Ferry Noordhuis). Op onze site hebben zij zich onlangs uitgebreid voorgesteld. ZOB staat erom bekend dat regelmatig jonge talenten worden klaargestoomd voor de volgende stap: dat kan in de regio Ajax, -AZ of -FC Volendam zijn, maar ook -Feyenoord.

VvZOB is tevens een zogeheten sterrenpartner van de AZ Voetbalschool en van vvAlkmaar voor de meiden.

foto_Youri.jpg

 

Technisch coördinatoren

Arnold Wessels is vorig jaar zomer begonnen als technisch coördinator (TC) voor de selectieteams van de bovenbouw (12 jaar en hoger). Patrick Onsia (O8 t/m O11) gaat deze rol nu vervullen bij de onderbouw en spoedig hopen we ook een TC voor de meisjes te kunnen presenteren

DSC_1168.JPG

Beloftenteam

Ook wordt er een O23-groep in het leven geroepen. Wij verwachten dat via dit beloftenteam de doorstroming naar de selectie van de senioren beter zal verlopen.

In die filosofie past eveneens de aanpassing die ZOB doet in de samenstelling van jeugdelftallen. Om betere selectiemogelijkheden te bewerkstellingen, verdwijnt komend seizoen zowel de JO14- als JO16-tak. Hierdoor wordt er weer, net zoals voorheen het geval was, met tweejarige selectiegroepen gewerkt: JO13, JO15, JO17 en JO19.

Dit moet de continuïteit en kwaliteit van onze jeugdopleiding ten goede komen.

 

Tevens hopen we hierdoor op een hoger nivo te kunnen gaan voetballen en de aantrekkingskracht om bij vvZOB te (komen) voetballen verder te vergroten. Hierbij zal (vvZOB eigen) plezier en gezelligheid natuurlijk altijd hoog in het vaandel staan.

Het Bestuur

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!