ZOB wint bekerduel met 1-2 bij Hercules Zaandam

13 oktober 2021 16:15


ZOB te sterk voor Hercules Zaandam


In de uitwedstrijd bij Hercules Zaandam heeft ZOB voor de beker met 1-2 gewonnen. De tegenstander, die uitkomt in de 3e klasse zondag en mede koploper is, kon het de eerste helft nog redelijk bijhouden, maar was in de tweede helft duidelijk de mindere van ZOB. Als ZOB wat beter was omgesprongen met de kansen had een grotere overwinning er zeker ingezeten. In de tweede helft werd de wedstrijd ontsiert door enkele incidenten en een opstootje, veroorzaakt door een warrig fluitende scheidsrechter die voor de wissel de wedstrijd nog goed in de hand had. Een grove overtreding op Stefan v Wonderen werd door de leidsman niet gezien, een rode kaart en de bal had op de stip gemoeten omdat de overtreding in het strafschopgebied werd gemaakt. Dezelfde speler ging niet veel later opnieuw in de fout door met gestrekt been Dennis Jansen neer te halen. Beide overtredingen waren goed voor rood, maar nu gaf de scheidsrechter slechts geel voor de tweede overtreding. Stefan v Wonderen viel uit met een zware blessure, na onderzoek in het ziekenhuis lijkt het er op dat hij een scheurtje in zijn enkelband heeft, nader onderzoek volgt.

Een doelpunt van Nigel Schaasberg werd op advies van de assistent-scheidsrechter van Hercules Zaandam wegens buitenspel afgekeurd, terwijl in de slotfase een heel  duidelijk buitenspel doelpunt van Hercules Zaandam werd goedgekeurd, en werd de vlaggende assistent-scheidsrechter Jack de Vos genegeerd door de scheidsrechter. De spelers raakten geïrriteerd met een opstootje tot gevolg.

In de wedstrijd kreeg ZOB de meeste kansen, al schoot Hercules Zaandam als eerste een bal op de lat. Vlak voor de wissel liet Colin Coenderman de bal slim lopen voor Dennis Jansen die met een harde knal in de bovenhoek de doelman kansloos passeerde. Meteen na de wissel komt ZOB op 0-2, Wouter v Os zet met een steekpass Nigel Schaasberg alleen voor de keeper en met een bekeken schuiver scoort Nigel de 0-2. In het vervolg van de tweede helft kreeg ZOB meerdere mogelijkheden om de score verder uit te bouwen, maar was men niet scherp genoeg in de afwerking. In de slotfase werd het nog spannend door dat de scheidsrechter een wel heel duidelijk buitenspel doelpunt van Hercules Zaandam goed keurde. Een verdiende overwinning voor ZOB, dat alleen verzuimde de wedstrijd al veel eerder in het slot te gooien. In de volgende ronde hopelijk een thuiswedstrijd tegen een leuke tegenstander.

Scoreverloop:         43e min.  Dennis Jansen 1-0

                               47e min.  Nigel Schaasberg  2-0

                               84e min.  Hercules Zaandam 2-1

Stefan_schiet.JPG
Stefan v Wonderen loopt zware blessure op 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!