Voorlopige teamindeling onderbouw O12 t/m Mini's

5 juni 2022 9:30


De indelingen voor de onderbouw van v.v. ZOB voor het seizoen 2022-2023 treft u hierbij aan. Dit jaar was het lastiger dan andere jaren door diverse opzeggingen in de hogere teams en de vele aanmeldingen op het laatste moment in andere categorie├źn. Door middel van deze uitleg proberen we u wat meer achtergrondinformatie te geven bij de indelingen.

Uitgangspunt bij de onderbouw van v.v. ZOB is dat de selecties op basis van capaciteiten worden ingedeeld. Elk jaar kijken de trainers en de technisch coördinator naar de ontwikkeling van de spelers en daardoor kunnen verschuivingen optreden. Voor de niet selectieteams is het uitgangspunt om deze zo veel als mogelijk in tact te laten, omdat de spelers elkaar al kennen en een band hebben opgebouwd. Als laatste uitgangspunt geldt dat we zoveel mogelijk kinderen willen laten voetballen. Dat betekent dat we zoveel mogelijk kinderen van de wachtlijst proberen laten in te stromen. Soms staan deze uitgangspunten op gespannen voet met elkaar, maar we doen ons best om alles zo soepel mogelijk te laten landen.

Mini’s

Alle mini’s uit de geboortejaren 2016 en 2017 stromen volgend seizoen in. Vanwege het hoge aantal mini’s (19 uit 2016 en 10 uit 2017) overwegen we om de training volgend seizoen in twee delen te knippen. Een voor de mini’s uit 2016 en een voor de mini’s uit 2017. Of dit lukt, hoort u begin van volgend seizoen.

O8

De O8-teams van dit jaar waren eenvoudig samen te stellen. Elk team omvat 9 spelers, ons maximum per team. De O8-1 wordt gevormd door de spelers die reeds in januari als O8-3 zijn gestart, aangevuld met 1 speler uit de mini’s. De overige mini’s starten als O8-2.

O9

Mooi nieuws voor de O9, want met de vele aanmeldingen bleek het mogelijk om een derde team te vormen. Hierdoor was het mogelijk om een selectie samen te stellen van de eerste twee teams. Deze selectie is gemaakt door de trainers en de technische coördinator. Veel van de nieuwe spelers zullen starten in de O9-3 om eerst wedstrijdervaring op te doen. Aan het begin van het volgende seizoen zal de definitieve indeling voor de O9-1 en O9-2 bekend worden.

O10

Voor de O10 selectie heeft er een selectiedag plaatsgevonden. Die dag heeft de trainers en de technische coördinator de laatste duidelijkheid gegeven over de spelers waardoor tot deze indeling is gekomen. Er zal nog een speler uit de voorlopige selectie afvallen en bij de O9-3 worden geplaatst. Voorlopig krijgt iedereen uit deze voorlopige selectie de kans om zich te laten zien. De definitieve indeling volgt begin van het seizoen.

O11

Bij de O11 zijn enkele spelers vertrokken en wordt er 8 tegen 8 gespeeld in plaats van 6 tegen 6. Dat betekent krapte. En wel zo dat we nog steeds spelers kunnen gebruiken. We gaan er vanuit dat we volgend seizoen toch twee teams kunnen inschrijven die samen ook de selectie vormen.

O12

Ook bij de O12 vertrokken enkele spelers. Gelukkig kwamen er daardoor plekken vrij voor diverse spelers die op de wachtlijst stonden. Hierdoor is het alsnog mogelijk om een selectie te maken van twee teams en het derde team in tact te houden. De selectiedag heeft hier ook geholpen om de trainers en de technisch coördinator een goed beeld te laten krijgen van de capaciteiten die is doorgevoerd in de samenstelling van de selectie.

Klik hier voor de teamindeling

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!