E-pupillen zaterdag, E3, 3e klasse 07

12 oktober 2013 8:45

Van een van onze verslaggevers:
Zuidoost Beemster zaterdag 12 oktober 2013

Na een heerlijke vrijdagavond waarin Oranje Hongarije met maar liefst 8-1 versloeg hadden de toegestroomde supporters van ZOB E3 zin in nog een spektakelstuk van hun andere helden en wat werd dit een mooie pot.
ZOB E3 moest aantreden tegen het hoog geklasseerde Monnickendam E2 wat nog niet had verloren en al veel doelpunten had weten aan te tekenen. Ook waren deze spelers allemaal een kop groter en al een jaar langer gewend aan het spelen op E niveau. Toch stroopten de mannen van ZOB de mouwen op en trokken ten strijde...
Toch kwam Monnickendam met wat geluk in de 12e minuut op een 0-1 voorsprong. Toch bleef ZOB gaan voor wat ze waard waren met mooie combinaties vanuit het midden naar de twee voorhoede spelers Timo en Bas welke hun directe tegenstanders soms het bos in stuurde met mooi acties. Dit resulteerde in een bijna 1 op 1 situatie van Timo met de keeper maar deze werd op zijn hiel getikt waarna de uitstekend fluitende scheidsrechter van vandaag, de bal resoluut op de stip legde. Timo lapte een aloude regel in de voetbalwereld aan zijn voetbalschoenen en stapte zelf achter de pingel en schoot beheerst de bal in de linker onderhoek 1-1....
Daarna bleef de strijd gelijk en kwamen er mooie aanvallen aan beide kanten waar de twee teams de supporters bleven vermaken maar de keepers van Monnickendam en Dennis (van der Sar???) hielden hun doel schoon met schitterende reddingen. Toch verslapte de verdediging van ZOB even in de laatste minuten van het bedrijf waardoor Monnickendam toch met een 1-3 voorsprong de rust haalde.
Tijdens de rust spraken de twee trainers van ZOB, Marco en John, de mannen rustig toe maar hamerde op de kansen en het geloof in sterkte bij ZOB zelf.
Normaal is het begin van de tweede helft de zogenoemde bottleneck van ZOB E3 waar de tegenstander hard toeslaat. Echter deze week niet. Het spel bleef op en neer gaan en weer duurde het lang totdat Monnickendam een gaatje wist te vinden in de verdediging van ZOB. Met een raak afstandsschot werd het 1-4. Veel mensen dachten dat het bekeken was maar ZOB zelf niet en begonnen met volle kracht aan een offensief. De 2-4 was om van te smullen, zelfs de scheidsrechter kon het niet laten om te applaudisseren! De bal werd mooi uitgeschoten door Dennis naar Justus, deze zette goed door en kon na wat geluk de bal op rechts door passen naar Bas. Deze op zijn beurt stuurde twee man het bos in en gaf een crosspass naar Timo welke de bal in 1x naar Max schoot en deze tekende de 2-4 aan. Nog geen twee minuten later lag de 3-4 in het net en was Monnickendam rijp voor de slacht. De 4-4 lag zat in de lucht en zou ook dik verdiend zijn geweest waren het echter niet dat de keeper van Monnickendam tot twee keer toe een bijna onmogelijke redding verrichte op schoten van Max en Timo.... Eindstand 3-4. Maar als je goed nadenkt dan hebben we de tweede helft gewonnen met 2-1 en gezien de sterkte van Monnickendam echt een super prestatie!

Zo zie je maar weer, als je blijft vechten en blijft trainen en goed luistert naar de aanwijzingen van Marco en John dan komen de resultaten vanzelf!