0 - 7

ZOB JO11-3

E-pupillen zaterdag, E3, 3e klasse 05

10 oktober 2015 10:00

Zaterdagochtend 10:00, Purmerland. Een bleek zonnetje geeft genoeg warmte om de aangekondigde koning Winter nog even af te houden.

De wedstrijd begint aftastend van beide kanten en speelt zich met name op het middenveld af. Plots is daar dan het eerste echte wapenfeit van de wedstrijd als Stijn van een afstand met een boog op goal schiet. Ouders en spelers zijn in verwarring want het leek er toch echt op dat de bal over de keeper ging en zijn doel trof. Helaas, net over. Vlak daarna een halve omhaal van Jari Abrahamse die eindigt in een rollertje. Daarmee lijkt het beeld van de vorige weken zich door te zetten. Veel kansen voor ZOB maar geen beloning in de vorm van een doelpunt.

Gelukkig hebben de mannen achterin de boel goed op slot. Robin doorziet alle dieptepasses en onderschept er een hoop. Het is dan ook mooi dat de basis voor het eerste doelpunt ligt bij goed verdedigen van Robin en Thomas. De bal wordt snel doorgeschoven naar het middenveld en na een dieptepass rondt Ryan mooi af: 1-0. De wedstrijd blijft daarna lang in balans waarbij Vladimir een paar keer moet uitkomen en Jari van Ommen bijna met een afstandsschot weet te scoren. Vlak voor rust wordt er goed druk gezet op de helft van de tegenstander door Bram waardoor de bal bij Jari van Ommen terecht komt. Die legt hem keurig af hem op Ryan die op zijn beurt uit de draai in de uiterste hoek schiet: 2-0. Vladi moet wel nog een keer gestrekt naar de rechterhoek en voorkomt met een schitterende redding de aansluitingstreffer. Een terechte ruststand van 2-0.

De tweede helft begint meteen goed met een verwoestend schot van Ryan: 3-0 en de hattrick is compleet. Vlak daarna heeft Stijn een mooi afstandsschot waarmee het alweer 4-0 is. De kansen van de tegenstander lijken helemaal verkeken op het moment dat een Purmerlandertje de bal op Kieft-iaanse wijze van 1 meter afstand over het ZOB doel weet te werken en Thomas met een prachtige sliding weer een gevaarlijke aanval weet af te wenden. Dit wekt waarschijnlijk wat frustratie op bij de technische staf van de tegenstander en even lopen de gemoederen hoog op. De spelers lijken zich er gelukkig weinig van aan te trekken want nu is bij ZOB het hek van de dam. De doelpuntenmachine begint echt te lopen. Achtereenvolgens zorgen Robin voor de 5-0 en Jari Abrahamse voor 6-0. Daarna ziet Lars zijn schot nog op de lat eindigen en zet Robin uiteindelijk de eindstand op het bord: 7-0!

Klasse gespeeld en op naar volgende wedstrijd.