79'
Assist: Joey Oehlers

2e klasse A

23 maart 2019 14:30

Tegen FC Zaandam heeft ZOB na een achterstand karakter getoond en moeizaam maar verdiend met 3-1 gewonnen. De eerste helft was duidelijk voor de gasten uit Zaandam en mocht ZOB blij zijn dat er maar met een 0-1 achterstand de rust werd ingegaan. De tweede helft was de beginfase ook nog voor Zaandam, maar kwam ZOB wel steeds beter in de wedstrijd. Na de gelijkmaker en een rode kaart voor een Zaandam speler kwam ZOB steeds beter in de wedstrijd, en werd er volkomen verdiend met 3-1 gewonnen. Toch zal de ploeg ook in de eerste helft scherp moeten zijn, om in de strijd om de bovenste plaats niet tegen een nederlaag aan te lopen.

De eerste helft was Zaandam de bovenliggende partij, en kon ZOB maar moeilijk in zijn spel komen. Het eerste gevaar van Zaandam was in de 5e minuut, een afstandsschot kon maar net door doelman Bjorn Huisman over de lat gewerkt worden. Gezien het spelbeeld in de eerste helft komt Zaandam dan ook terecht op een 0-1 voorsprong. In de 27e minuut kan een corner vanaf de linkerkant door de geheel vrijstaande Mounir Raji simpel achter doelman Bjorn Huisman gekopt worden. ZOB zat duidelijk niet in de wedstrijd, de combinaties liepen niet en er werd te veel slordig balverlies geleden. In de 30e minuut wordt een vrije trap van ZOB matig uitverdedigd bij Zaandam, de bal komt bij Gerry Bosschieter die van ver met een lob de keeper passeert, maar de bal gaat maar net over het doel van Zaandam. Vlak voor de wissel is er dom balverlies bij ZOB, de kans die hier uit ontstond wordt door de Zaandam spits maar net over het doel geschoten.

Ook in het begin van de tweede helft had Zaandam een licht overwicht maar komt ZOB wel beter in de wedstrijd. In de 66e minuut komt ZOB op gelijke hoogte. Nigel Schaasberg zet goed door naar de achterlijn, zijn voorzet komt bij Dennis Pals die beheerst de gelijkmaker binnen werkt. Na deze treffer wordt ZOB duidelijk de betere ploeg en gaat de bal wat sneller rond. Als in de 71e minuut een Zaandam speler een rode kaart krijgt na een elleboogstoot op verdediger Marco Pals, is de tegenstand van Zaandam gebroken. In de 77e minuut wordt een aanval van ZOB niet goed weggewerkt door de Zaandam verdediging, de bal komt voor de voeten van Dennis Pals die hard en laag de 2-1 achter de kansloze doelman schiet. Met een man meer drukt ZOB Zaandam in de verdediging, en komt in de 79e minuut op een 3-1 voorsprong. De ingevallen Joey Oehlers zet met een bekeken pas spits Kevin Grent alleen voor de keeper die beheerst de 3-1 scoort. Na deze treffer zit de wedstrijd in het slot en speelt ZOB een gewonnen wedstrijd.

Monnickendam blijft na een krappe 3-2 overwinning op AMVJ koploper, en dat is de volgende tegenstander die ZOB treft. De ploeg zal dan wel vanaf de eerste minuut scherp moeten zijn om deze lastige uitwedstrijd in winst om te zetten.  Linksachter Gerry Bosschieter werd gekozen tot man off the match.

Scoreverloop:      27e min.               0-1         Mounir Raji

66e min.               1-1         Dennis Pals

77e min.               2-1         Dennis Pals

79e min.               3-1         Kevin Grent