82'
85'

2e klasse A

18 mei 2019 14:30

Tegen het al gedegradeerde OFC heeft ZOB een monsterscore van 21-2 behaald. Het mag duidelijk zijn dat dit een historische uitslag is die nog niet eerder is voorgekomen in de geschiedenis van ZOB. Het onthutsend zwakke OFC moet zich dan ook diep schamen voor deze wanvertoning. Een normaal verslag is met zo een groot verschil een moeilijke opgave, dat dit dan ook maar beperkt blijft tot het scoreverloop.

5e minuut 1-0 solo Dennis Jansen

11e min OFC 1-1

14e min hakbal Dave Ninteman op Dennis Jansen 2-1

18e min Dennis Jansen gehaakt, vrije trap schitterend in de kruising geschoten door Dennis Pals 3-1

19e min combinatie Dennis Pals Kevin grent door het centrum Kevin scoort 4-1

22e min voorzet Nigel Schaasberg door Kevin Grent ingekopt 5-1

27e min combinatie Kevin Grent Dennis Pals door het centrum Dennis scoort 6-1

36e min voorzet Joey Oehlers wordt door Kevin Grent ingekopt 7-1

39e min voorzet Dave Ninteman op Kevin Grent die geheel vrijstaand de bal hard binnen schiet 8-1

40e min. OFC speler neergehaald strafschop wordt beheerst benut door Olaf Lindenberg 8-2

43e min corner Dennis Pals wordt door Dave Ninteman binnen gewerkt. 9-2

45e min Dennis Jansen speelt Colin aan die hard en hoog de 10-2 binnen schiet.

Een 10-2 ruststand die nog niet eerder voor is gekomen bij het eerste elftal van ZOB. In de rust horen de spelers dat Monnickendam met 0-4 achter staat tegen Blauwwit/Beursbengels en is ZOB op dat moment virtueel koploper. In de tweede helft speelt OFC met 10 man omdat er geen wisselspelers meer beschikbaar waren

48e min schitterende combinatie Dennis Jansen, Colin Coenderman en Kevin Grent die 11-2 scoort

49e min schitterende lob van Dennis Jansen van de eigen helft gaat over de keeper van OFC op de lat

50e min afstandsschot OFC op de lat

51e min combinatie tussen Nigel Schaasberg en Dennis Pals, Dennis stift de bal fraai over de doelman

80e min corner Dennis Pals op Nigel Schaasberg die van afstand de 19-2 scoort

82e min handsbal OFC, keeper Maxim Volkers benut beheerst de toegekende strafschop 20-2

85e min assist Dennis Jansen op Kevin Grent die zijn achtste doelpunt in de wedstrijd scoort.

Kevin Grent werd door zijn acht treffers uitgeroepen tot man off the match en ontvangt de visbon die beschikbaar is gesteld door vishandel Sier en Jonk van de Koemarkt in Purmerend.

Na de wedstrijd, die dus nooit een wedstrijd is geworden, horen de staf, spelers en het publiek dat Monnickendam de 0-4 achterstand heeft weggewerkt, en in de 89e minuut op 4-4 is gekomen. Het verschil met de koploper is nu nog maar 1 punt met nog Eén wedstrijd te gaan. Het blijft dus spannend tot de laatste wedstrijd wie er kampioen gaat worden.