ZOB wint thuis overtuigend met 3-0 van Buitenveldert

Buitenveldert sc. 1

2e klasse A

17 november 2018 14:30

ZOB – Buitenveldert 3-0

In de thuiswedstrijd tegen Buitenveldert, die in de competitie twee punten minder had dan ZOB, heeft ZOB een overtuigende en verdiende 3-0 overwinning behaald. Was de eerste helft nog wat rommelig en veel balverlies van beide kanten, in de tweede helft was ZOB duidelijk de betere ploeg en liep volkomen verdiend uit naar een 3-0 overwinning.

In de beginfase moest ZOB een tegenvaller incasseren. In de 8e minuut moest middenvelder Rudo Hidden na een ongelukkig duel met een vervelende blessure naar de kant, en moest vervangen worden door Joey Oehlers. Beide ploegen speelden in de eerste helft onrustig en werd er veel onnodig balverlies geleden. In de 22e minuut gaat Dennis Jansen goed door over de linkerkant, zijn voorzet komt via de kluts bij Jerrold v d Eeckhout, die zijn afstandsschot fraai gestopt ziet worden door de doelman Jules Oomen van Buitenveldert. Na een half uur spelen komt ZOB op een 1-0 voorsprong. Een vrije trap van Wouter v Os wordt niet goed verwerkt door keeper Jules Oomen, uit de scrimmage die ontstaat profiteert spits Colin Coenderman en scoort de 1-0. Een minuut later komt de spits opnieuw in scoringspositie, uit een voorzet van rechtsachter Marko Pals komt Colin Coenderman alleen voor keeper Julus Oomen, maar deze weet zijn inzet nu tot corner te verwerken.

In de 39e minuut zet Jerrold v d Eeckhout met een bekeken pas Dave Ninteman vrij voor de doelman, maar zijn inzet gaat net naast het doel. Drie minuten later is het wel raak voor de sterk spelende Ninteman. Uit een pas van Joey Oehlers omspeelt de middenvelder zijn tegenstander, en met een hard schot van 25 meter verslaat hij de kansloze Jules Oomen. In de eerste helft weet Buitenveldert geen enkele kans te creëren.

Ook in de tweede helft is ZOB de bovenliggende partij, en zorgt in de 57e minuut voor het eerste gevaar voor het doel van de gasten. Jerrold v d Eeckhout gaat goed door over rechts, zijn voorzet komt bij de ijverige Dennis Jansen die zijn inzet fraai gestopt ziet worden door doelman Jules Oomen. In de 61e minuut combineren Jerrold v d Eeckhout en Nigel Schaasberg op fraaie wijze door de Buitenveldert defensie, laatstgenoemde zet spits Colin Coenderman alleen voor de keeper en die scoort zijn tweede doelpunt en is de wedstrijd gespeeld. In de 67e minuut kan Buitenveldert voor het eerst gevaarlijk doorkomen, een vrije trap van Bjorn Ouwehand wordt door ZOB doelman Bjorn Huisman tot corner verwerkt. In de slotfase gaat Colin Coenderman goed door over de rechterkant, zijn voorzet komt bij de 2e paal bij de mee opgekomen verdediger Mike v Koert die zijn inzet maar net naast het doel ziet gaan. Vlak voor tijd is er opnieuw een vrije trap voor Buitenveldert speler Bjorn Ouwehand, maar ook deze keer weet doelman Bjorn Huisman de bal te keren. Door deze verdiende overwinning, en het verlies van koploper Monnickendam, doet ZOB uitstekend mee in de strijd om de bovenste plaats. Dave Ninteman werd gekozen tot man off the match en mocht de visbon, die beschikbaar is gesteld door vishandel Sier en Jonk uit Purmerend in ontvangst nemen.

Scoreverloop:   30e min.               Colin Coenderman         1-0

42e min.               Dave Ninteman              2-0

61e min.               Colin Coenderman         3-0