Teleurstellende 1-2 nederlaag ZOB thuis tegen Jong Holland

1 - 2

Jong Holland 1

2e klasse A

27 oktober 2018 14:30

In de thuiswedstrijd tegen Jong Holland heeft ZOB een teleurstellende 1-2 nederlaag geleden. De ploeg van trainer Mohad Zaoudi heeft zo het goede resultaat uit bij Zandvoort geen vervolg kunnen geven en liet zich verrassen door de lager geklasseerde gasten uit Alkmaar. In de eerste helft lag er een matheid over de ploeg en was het tempo veel te laag, waar Jong Holland van profiteerde en kon uitlopen naar 0-2 en liep ZOB achter de feiten aan. Na het tweede doelpunt ging ZOB wat agressiever en met meer tempo spelen, alleen was dit te laat om de stand nog om te keren. Bij deze wedstrijd kon trainer Mohad Zaoudi niet beschikken over de geblesseerde spits Kevin Grent, en dit was aanvallend duidelijk een aderlating voor het team.

ZOB begon veel te slap aan de wedstrijd, en de eerste kansen waren dan ook voor Jong Holland. In de 3e minuut komt de spits van Jong Holland alleen voor keeper Bjorn Huisman die de bal weet te keren met de voet. In de 9e minuut moet de keeper weer handelend optreden en werkt hij een afstandsschot fraai tot corner. ZOB speelt in die beginfase slordig en is het tempo veel te laag tegen een tegenstander die veel agressiever aan de wedstrijd begon en ook de betere kansen kreeg. In de 29e minuut is er het eerste gevaar van ZOB, linkerverdediger Jerrold v d Eeckhout gaat goed door passeert zijn tegenstander op de achterlijn, maar zijn lage voorzet wordt door iedereen gemist en gaat via een verdediger van Jong Holland voorlangs. Uit de ontstane corner kopt verdediger Mike v Koert maar net over. Vlak voor de wissel komt Jong Holland op voorsprong. Een voorzet vanaf de rechter kant wordt door de spits met een fraaie omhaal achter doelman Bjorn Huisman gewerkt. Een gezien het spelbeeld terechte voorsprong voor de gasten.

Ook in de tweede helft begint ZOB niet goed aan de wedstrijd. Al in de 48e minuut komt de ploeg op een 0-2 achterstand. Een diepe bal vanuit de verdediging bij Jong Holland wordt door de verdedigers van ZOB verkeerd ingeschat, de linkerspits profiteerde dankbaar en met een lob over de uitkomende Bjorn Huisman scoorde hij de 0-2. Het publiek heeft dan al gezien dat het voor ZOB gezien het vertoonde spel heel moeilijk gaat worden om nog tot een goed resultaat te komen. In de 61e minuut komt Jong Holland weer gevaarlijk door over de linkerkant, maar weet keeper Bjorn Huisman bij de eerste paal de bal tot corner te verwerken. Na de 2-0 achterstand begint ZOB wat meer aan te dringen en gaat het tempo wat omhoog. In de 66e minuut geeft Dave Ninteman in het strafschopgebied een knappe steekbal op Colin Coenderman, deze wil zijn tegenstander passeren, maar wordt vanachteren neergehaald en kan de scheidsrechter niks anders doen dan de bal op de stip te leggen. Mike v Koert benut de strafschop en schiet onberispelijk hard en laag binnen.

In de slotfase wordt de verdediger nog als extra spits naar het front gestuurd, en ontstaan er nog enkele hachelijke situaties voor het Jong Holland doel. In de 76e minuut schiet de ingevallen Dennis Brouwer vanaf het strafschopgebied de bal hard in maar deze wordt gered door de doelman van Jong Holland. In de 82e minuut komt Jong Holland weer gevaarlijk door, vanaf de rechterkant wordt een schot van richting verandert en belandt op de buitenkant van de paal. ZOB weet in de slotfase met opportunistisch spel Jong Holland in de verdediging te drukken. In de 90e minuut is er een scrimmage voor het Jong Holland doel, en wordt de bal door een verdediger van de lijn gehaald en blijft de gelijkmaker uit. Door dit resultaat is de ploeg gezakt naar de 6e plaats en staat het op 5 punten van koploper Monnickendam. Ook in de wedstrijd tegen Jong Holland was duidelijk te zien dat de ploeg nog niet een constant niveau haalt, wat zeker nodig is om in deze competitie bovenin mee te gaan draaien.

Scoreverloop:   44e min Jong Holland      0-1

48e min Jong Holland      0-2

66e min Mike v Koert      1-2 (pen.)