ZOB wint overtuigend met 0-2 de derby bij Marken

50'
60'

2e klasse A

16 februari 2019 14:30

Uit bij Marken heeft ZOB een overtuigende en verdiende 0-2 overwinning behaald, en heeft het zich goed hersteld na de onnodige 0-1 nederlaag van vorige week tegen EDO. De wedstrijd tegen Marken was cruciaal in de stand, en in de strijd om de 2e periode. Voorafgaand aan de wedstrijd had Marken slechts 1 punt achterstand op ZOB, dat nog wel de wedstrijd tegen FC Zaandam moet inhalen. De eerste helft ging nog wel redelijk gelijk op, maar in de tweede helft was ZOB heer en meester en liep volkomen verdiend uit naar een 0-2 voorsprong. Als de ploeg wat beter was omgegaan met de kansen had een grotere overwinning in de tweede helft er zeker ingezeten.

Trainer Mohad Zaoudi moest het in deze wedstrijd doen zonder de geblesseerden Dave Ninteman en Wouter v Os, en ook Jerrold v d Eeckhout begon niet blessurevrij aan de wedstrijd. De eerste 25 minuten gebeurde er weinig voor beide doelen, en was al snel duidelijk dat Marken zich terug trok op eigen helft en ZOB het spel liet maken. In de 23e minuut gaat een schot van Jerrold v d Eeckhout net naast het doel van doelman Jeffrey Koreman en 3 minuten later stopt de sluitpost van Marken een inzet van centrale verdediger Mike v Koert. In de 36e minuut komt Marken gevaarlijk door, maar de inzet van Leon Schipper wordt voor de lijn weggehaald door Mike v Koert. In de 40e minuut speelt rechtsachter Marko Pals met een diepe bal Nigel Schaasberg aan, die alleen voor keeper zijn inzet met de voet gestopt ziet worden door de Marker doelman. In de 44e minuut gaat Jerrold v d Eeckhout goed door over de linkerkant, zijn voorzet komt op het hoofd van spits Kevin Grent, maar die ziet zijn inzet door de Marker doelman over het doel gewerkt worden.

In de tweede helft begint ZOB sterk, een vrije trap van Collin Coenderman komt bij Kevin Grent die met een kopbal de inkomende Dennis Jansen aanspeelt, maar zijn inzet gaat over het doel. ZOB is in de tweede helft duidelijk de bovenliggende partij, en Marken kan er nog maar zelden uitkomen. Verdedigend staat ZOB goed, en het middenveld is in die tweede helft duidelijk voor ZOB. In de 50e minuut komt ZOB dan ook volkomen terecht op een 0-1 voorsprong. Vlak voor de zestienmeter draait de behendige Dennis Jansen goed weg bij zijn tegenstander, en met een lage harde schuiver in de hoek is keeper Jeffrey Koreman kansloos. In de 53e minuut krijgt ZOB een vrije trap in kansrijke positie, de inzet van verdediger Mike v Koert kan gestopt worden door doelman Jeffrey Koreman. In de 60e minuut verovert de sterk spelende linksachter Gerry Bosschieter de bal van zijn tegenstander, vanaf de linkerkant komt zijn voorzet bij Dennis Jansen, die opnieuw zijn tegenstanders te snel af is en fraai de 2-0 binnenschiet. In de 66e minuut schiet Nigel Schaasberg op aangeven van spits Kevin Grent net naast doel. In de 70e minuut is er een grove overtreding op Dennis Jansen, en kan de Marker speler met zijn tweede gele kaart van het veld, daar waar gezien de overtreding direct rood ook op zijn plaats was geweest. Met 10 man speelde Marken nu zeker een verloren wedstrijd.

In de 82e minuut krijgt Marken nog wel een vrije trap in kansrijke positie, maar de inzet wordt gestopt door keeper Bjorn Huisman, die in de tweede helft maar weinig hoefde op te treden. In de 86e minuut komt ZOB gevaarlijk door over de rechterkant, maar de inzet van Colin Coenderman kan gestopt worden door de Marker sluitpost. In de slotfase krijgt Dennis Jansen door zijn twee doelpunten een publiekswissel van trainer Mohad Zaoudi en wordt vervangen door spits Jerry Scholten. Na de wat tegenvallende resultaten in de laatste wedstrijden een belangrijke overwinning voor ZOB, dat nu nog volop meedoet in de strijd om de 2e periode. Wint ZOB de wedstrijden tegen OSV en FC Zaandam dan is het zeker van de 2e periode.

Scoreverloop:      50e min Dennis Jansen   0-1

60e min Dennis Jansen   0-2