Marko Pals kopt in blessuretijd ZOB naar de overwinning tegen DVVA

Marko Pals (kopbal)
91'

2e klasse A

24 november 2018 14:30

In de thuiswedstrijd tegen DVVA heeft ZOB een benauwde maar verdiende 1-0 overwinning behaald. De tegenstander uit Amsterdam had de laatste vier wedstrijden in de competitie gewonnen, en had een doelsaldo van 19-6 uit de laatste vier wedstrijden. ZOB was dus gewaarschuwd, en heeft het in het verleden altijd moeilijk gehad tegen de fysiek sterke tegenstander. Trainer Mohad Zaoudi kon nog steeds geen beroep doen op de nog niet geheel fitte spits Kevin Grent, en Rudo Hidden, die vorige week een ernstige blessure op liep, en geopereerd moet worden aan de afgescheurde kruisband van zijn knie. Rudo zal voor een langere tijd afwezig zijn.

Het eerste gevaar in de wedstrijd komt van DVVA, een voorzet vanaf de linkerkant wordt door Koen van Haaren maar net over gekopt. In de matige eerste helft leden beide ploegen veel balverlies, en werden er maar weinig kansen gecreëerd. In de 17e minuut wordt een vrije trap van Dave Ninteman bijna in eigen doel verwerkt door Jim Schiks, maar tot zijn opluchting gaat de bal net naast het doel. Uit de ontstane corner van Dennis Jansen kopt Dave Ninteman via de lat over. In de 26e minuut ziet Dave Ninteman zijn afstandsschot gestopt worden door keeper Daan Waleson van DVVA. In de 33e minuut wordt een corner van DVVA ingekopt door Sjoerd Geers, maar de scheidsrechter keurt de treffer af omdat keeper Bjorn Huisman van ZOB werd aangevallen in zijn doelgebied. In de eerste helft werd er door beide ploegen veel onnodig balverlies geleden, en kwam de eindpas vaak niet aan.

De tweede helft begint ZOB sterk, een afstandsschot van spits Colin Coenderman komt op de lat, de terugspringende bal wordt door Nigel Schaasberg op de paal geschoten, en heeft DVVA het nodige geluk dat het niet op een achterstand komt. De ploeg uit Amsterdam was duidelijk gekomen voor een gelijkspel en heeft daar ook lange tijd uitzicht op gehad. In de tweede helft is ZOB duidelijk de bovenliggende partij, en creëert de ploeg ook de meeste kansen. In de 61e minnuut wordt uit een corner de bal maar net voorlangs gekopt door DVVA speler Jasper Stracke. In de 74e minuut scoort de net ingevallen spits Jerry Schoten, maar het doelpunt wordt door de scheidsrechter afgekeurd wegens buitenspel. ZOB drukt DVVA in de slotfase naar achteren, en is op zoek naar de bevrijdende treffer. In de 76e minuut gaat een afstandsschot van Dave Ninteman maar net over het doel van DVVA. In de 81e minuut speelt Dennis Jansen spits Jerry Scholten aan, deze draait goed weg bij zijn tegenstander, maar zijn inzet gaat recht op doelman Daan Waleson af die de bal makkelijk kan stoppen.

In de 84e minuut gaat Nigel Schaasberg goed door over de rechterkant, zijn voorzet wordt door de mee opgekomen Mike v Koert maar net over gekopt. In de 86e minuut heeft ZOB over geluk niet te klagen, een voorzet vanaf de rechterkant wordt door de geheel vrijstaande Koen van Haaren via de lat over gekopt. Net als het publiek al genoegen heeft genomen met een gelijkspel komt ZOB in blessuretijd op voorsprong. In de 91e minuut brengt Dennis Jansen een vrije trap hoog in het doelgebied van DVVA, keeper Daan Waleson verkijkt zich op de bal en de attente rechtsachter Marko Pals van ZOB weet te profiteren en de 1-0 binnen te koppen. Een niet meer verwachtte, maar gezien het spelbeeld in de tweede helft verdiende overwinning voor ZOB. Door deze overwinning is de ploeg van Mohad Zaoudi in de competitie gestegen naar de 2e plaats op 2 punten van koploper Monickendam. Marko Pals werd als matchwinnaar gekozen tot man off the match en ontving de visbon die is aangeboden door vishandel Sier en Jonk uit Purmerend.

Scoreverloop: 91e min  Marko Pals          1-0