89'
90'

2e klasse A

1 december 2018 14:30

In de strijd om de koppositie heeft ZOB uit bij Blauwwit/Beursbengels dure punten laten liggen. De Amsterdammers die gezien het vertoonde spel te laag staan op de ranglijst, waren in de eerste helft duidelijk de betere ploeg. ZOB knokte zich in de tweede helft terug in de wedstrijd, en ook met een man minder toonde de ploeg karakter en behaalde het een zwaar bevochten gelijkspel.

Trainer Mohad Zaoudi moest weer wat schuiven in de opstelling omdat enkele spelers afwezig waren. Rechtsachter Marko Pals was afwezig omdat deze zaterdag de trotse vader is geworden van een zoon. De langdurig geblesseerde linksachter Gerry Bosschieter speelde mee bij het 2e team en is langzaam weer op de weg terug. De trainer kon wel weer beschikken over de weer fitte spits Kevin Grent. In de eerste helft had ZOB de grootste moeite met de snel combinerende middenvelders en aanvallers, en was Blauwwit/beursbengels duidelijk de bovenliggende partij. In de 11e minuut wordt een doelpunt van Blauwwit/beursbengels terecht afgekeurd wegens buitenspel. In de 20e minuut is er een grote kans v oor ZOB, Kevin Grent zet met een bekeken pas Dave Ninteman alleen voor de keeper, maar deze ziet zijn inzet gestopt worden door de uitkomende doelman. In de 25e minuut komt Blauwwit/Beursbengels gezien het spelbeeld terecht op een 1-0 voorsprong. Slecht uitverdedigen bij ZOB zet de verdediging op het verkeerde been, en via een snelle combinatie door het centrum wordt de bal simpel door Mickey Wever achter keeper Bjorn Huisman in het doel gewerkt. Blauwwit/Beursbengels was dan wel de betere ploeg, maar veel uitgespeelde kansen leverde dit niet op. In de 35e minuut gaat een afstandsschot van Nigel Schaasberg maar net over het doel. In de 41e minuut is er een vrije trap voor   Blauwwit/Beursbengels op de rand van de zestienmeter, deze wordt door keeper Bjorn Huisman over de lat gewerkt. Vlak voor de wissel schiet spits Kevin Grent de bal hard tegen de arm van een verdediger die in het strafschopgebied staat. De scheidsrechter floot wel, en iedereen dacht aan een strafschop, maar de leidsman legde de bal er net buiten. De toegekende vrije trap wordt door verdediger Mike v Koert hard in de muur geschoten.

Ook in de beginfase van de tweede helft was Blauwwit/Beursbengels de betere ploeg, maar kreeg ZOB steeds meer grip op de wedstrijd. In de 62e minuut wordt de ijverige Dennis Jansen op de achterlijn onderuit gehaald, de vrije trap vanaf de linkerkant wordt hard en laag genomen door Dennis Pals naar de vrijstaande Jerrold v d Eeckhout, die hard en hoog de 1-1 binnenschiet. In de 69e minuut draait Dennis Jansen goed weg bij zijn tegenstander, maar zijn inzet gaat net over. In de 71e minuut geeft de leidsman een tweede gele kaart aan een ZOB speler, die volgens de omstanders duidelijk wat overdreven gegeven werd. Met een man minder ging Blauwwit/Beursbengels wat te gehaast spelen om de winnende goal te maken, en toonde ZOB karakter om met een man minder toch voor de volle winst te gaan. In de 87e minuut verovert Kevin Grent de bal van zijn tegenstander, hij omspeelt de verdediger maar schiet vanaf de linkerkant net over het doel. In de 91e minuut lijkt ZOB dan toch de volle winst te pakken, Dennis Jansen verovert de bal op het middenveld, draait goed weg bij zijn tegenstander, maar ziet zijn harde lage inzet onder de doelman door op de paal belanden. Een minuut later komt een middenvelder van Blauwwit/Beursbengels gevaarlijk door over de linkerkant, maar zijn inzet wordt door doelman Bjorn Huisman weg gebokst. Gezien het spelbeeld van de beide helften was de 1-1 een juiste afspiegeling, al kreeg ZOB met 10 man in de slotfase nog de betere kansen om de volle winst te pakken. Ook kreeg een speler van Blauwwit/Beursbengels nog een tweede gele kaart, maar de tijd was veel te kort om hier van nog te profiteren.

Door het puntverlies is de achterstand op koploper Monnickendam opgelopen tot vier punten. Om het gat met de koploper niet te groot te laten worden mag er zaterdag dus niet verloren worden in Monnickendam.

Scoreverloop:   1-0  Mickey Wever

1-1  Jerrold v d Eeckhout