ZOB scoort zevenklapper bij Arsenal maar moet kampioenschap aan Monnickendam laten

ASV Arsenal 1

0 - 7

Browel Some
Browel Some
0'
Romell Blankenzee
Omar Boukhari
0'
Capleton Muinguilo
Rico Hoeboer
0'
Sven Gomes
6'
Kevin Grent (schot)
19'
Dennis Jansen (kopbal)
40'
47'
Nigel Schaasberg (afstandschot)
56'
Kevin Grent (penalty)
71'
90'
Assist: Kevin Grent

2e klasse A

25 mei 2019 14:30

Voorafgaand aan de wedstrijden van de selectieteams werd er een minuut stilte gehouden en speelden ZOB 1, 2 en 3 met rouwbanden om ter nagedachtenis aan de woensdag overleden Rob v d Heuvel, elftalleider/trainer van het derde team.

Uit bij Arsenal de nummer drie van de competitie, heeft ZOB een zeer overtuigende 0-7 overwinning behaald. De ploeg startte voortvarend en de eerste 30 minuten werd Arsenal overspeelt. In de 4e minuut gaat Nigel Schaasberg goed door over de rechterkant, zijn voorzet komt bij de geheel vrijstaande Dennis Jansen die vrij voor het doel de bal over schiet. 2 Minuten later is het wel raak, een snelle combinatie tussen Dave Ninteman en Kevin Grent met een nuttige overstap van Dennis Jansen tussendoor scoort Kevin de 0-1. In de 8e minuut geeft Marko Pals een knappe voorzet op Kevin Grent die in vrijstaande positie naast kopt. ZOB combineert uitstekend en Arsenal heeft duidelijk moeite met de snelle combinaties van ZOB. In de 19e minuut vindt Nigel Schaasberg met een voorzet de geheel vrijstaande Dennis Jansen die simpel de 0-2 binnen kan koppen.

In de 34e minuut wordt Dennis Jansen gehaakt, de toegekende vrije trap wordt door Jerrold v d Eeckhout maar net over het doel geschoten. In de 38e minuut komt Arsenal voor het eerst gevaarlijk door, een voorzet vanaf de linkerkant gaat maar net voor langs, en wordt door de spits maar net gemist. ZOB blijft echter duidelijk de bovenliggende partij, en komt nog voor de wissel op 0-3. Een corner van Dennis Jansen wordt door spits Kevin Grent op de lat gekopt, de rebound wordt door Dave Ninteman naar Nigel Schaasberg gekopt die op zijn beurt met het hoofd Mike Koert weet te vinden die de 0-3 binnen kopt. Een voor de rust gezien het spelbeeld dik verdiende voorsprong voor een sterk spelend ZOB.

In de tweede helft blijft ZOB de betere ploeg, en komt het in de 47e minuut op 0-4. Dave Ninteman stuurt met een bekeken pas Nigel Schaasberg de diepte in, en met een fraai gekrulde bal in de bovenhoek scoort Nigel de 0-4. De wedstrijd is dan beslist, maar ZOB blijft op zoek gaan naar meer doelpunten. In de 56e minuut speelt doelman Bjorn Huisman met een uitstekende verre trap spits Kevin Grent aan, deze wordt in het duel met een verdediger neergelegd in het strafschopgebied. De spits benut zelf de toegekende strafschop feilloos. In de 67e minuut gaat een snelle aanval van ZOB over de linkerkant, Dennis Jansen speelt Dennis Pals aan, maar zijn inzet kan maar net door de keeper tot corner verwerkt worden. In de 70e minuut kan Arsenal weer wat terug doen, een afstandsschot wordt door keeper Bjorn Huisman tot corner verwerkt.

Een minuut later soleert Dennis Jansen op de rand van het strafschopgebied, en zijn inzet gaat via een verdediger over de kansloze doelman heen in het doel. In de 79e minuut vindt de ingevallen Joey Oehlers met een voorzet de geheel vrijstaande Kevin Grent, maar deze kopt de bal naast. In de 88e minuut schiet de spits van Arsenal vrij voor keeper Bjorn Huisman de bal over het doel. In de 90e minuut kopt spits Kevin Grent de bal door op de ingevallen Jerry Scholten, en de super-sub scoort de 0-7. Een terechte en niet eens geflatteerde overwinning voor ZOB, dat door de winst van Monnickendam op Marken de kampioensstrijd op 1 punt verliest. Maar met het vertoonde spel tegen Arsenal kan de ploeg met het nodige vertrouwen de nacompetitie ingaan. Kevin Grent is met 22 doelpunten samen met Kid Ronday van Monnickendam mede topscoorder geworden in de competitie. En dat is gezien de vele wedstrijden die de spits heeft gemist een uitstekende prestatie.

Zaterdag is de eerste wedstrijd van de nacompetitie thuis tegen BFC.  De ploeg uit Bussum is als vierde geëindigd in de 2e Klasse B en neemt de 2e periode over van kampioen FC de Bilt.