Kevin Grent (schot)
Assist: Joey Oehlers

2e klasse A

11 mei 2019 14:30

In de strijd om het kampioenschap heeft ZOB uit bij DVVA dure punten laten liggen. Op het hobbelige veld heeft ZOB het traditiegetrouw altijd lastig tegen de fysiek sterke tegenstander. De eerste helft ging redelijk gelijk op met kansen over en weer, de tweede helft was ZOB duidelijk de betere ploeg, en verzuimde het om in de slotfase de volle winst te pakken.

In de eerste helft komt het eerste gevaar van ZOB, in de 6e minuut komt spits Kevin Grent in kansrijke positie, maar zijn inzet wordt gepakt door de DVVA doelman. Een minuut later scoort DVVA, maar het doelpunt wordt terecht afgekeurd wegens buitenspel. In de eerste helft zijn de ploegen aan elkaar gewaagd, en schuwt de fysiek sterke tegenstander niet om hard de duels in te gaan. In de 15e minuut komt DVVA gevaarlijk door, maar de spits schiet in kansrijke positie net naast. Het spel gaat in de eerste helft over en weer, en door dat DVVA de duels stevig in te gaat komt ZOB niet echt in de wedstrijd. In de 28e minuut wordt Nigel Schaasberg de diepte ingestuurd, hij wordt echter vanachter neergehaald, zijn tegenstander krijgt de gele kaart daar waar rood zeker niet had misstaan. In de 30e minuut speelt Dennis Pals de mee opgekomen Mike v Koert aan, in kansrijke positie raakt de centrale verdediger de bal niet goed die naast het doel hobbelt. In de 38e minuut levert een diepe bal gevaar op in de verdediging van ZOB, in de scrimmage die ontstaat kan de bal maar net voor de lijn weggewerkt worden. Vlak voor de rust wordt Kevin Grent de diepte ingestuurd, maar zijn inzet kan gestopt worden door de keeper.

De tweede helft is ZOB duidelijk de bovenliggende partij, en is er maar Eén ploeg die voetbalt, en hanteert DVVA veelvuldig de lange bal om er uit te komen. In de 58e minuut is er een knappe redding van de DVVA keeper op een inzet van Dennis Jansen. In de 62e minuut speelt Nigel Schaasberg Dennis Jansen in de diepte aan, maar deze ziet zijn inzet op de paal belanden. In de 65e minuut combineren Kevin Grent en Dave Ninteman door het centrum van de verdediging, maar laatstgenoemde ziet zijn inzet net naast gaan. In de 69e minuut komt DVVA tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong. Een vrije trap wordt hard en laag langs de muur in de korte hoek geschoten achter doelman Bjorn Huisman. Voor deze treffer was DVVA nog geen moment gevaarlijk geweest voor het doel van ZOB. In de 81e minuut trapt een aanvaller van DVVA na op een verdediger van ZOB, in het ontstane opstootje krijgt de speler van DVVA de rode kaart, en de verdediger van ZOB zijn tweede gele kaart, en wordt de wedstrijd voortgezet met aan beide kanten een man minder.

In de 85e minuut vindt Joey Oehlers met een diepe bal spits Kevin Grent die de doelman met een harde uithaal kansloos laat. In de hectische slotfase zijn er nog enkele hachelijke momenten voor het doel van DVVA. Een voorzet van Dave Ninteman wordt door de ingevallen Stephen Aarsman maar net over gekopt, en een minuut later gaat Nigel Schaasberg goed door maar zijn inzet wordt door de keeper tot corner verwerkt. DVVA kan zich in de slotfase alleen nog maar beperken tot verdedigen, en heeft ZOB duidelijk het geluk niet mee dat de bal een keer goed valt. Vlak voor tijd gaat een harde inzet van Dennis Jansen maar net over het doel. Op basis van het vertoonde spel in de tweede helft verdiende ZOB de overwinning, alleen ontbrak het beetje geluk wat nodig is om een wedstrijd winnend af te sluiten. Door het gelijke spel en de winst van koploper Monnickendam is de achterstand opgelopen tot 3 punten. Met nog twee wedstrijden te gaan moet ZOB hopen op een misstap van Monnickendam om nog kampioen te worden.

Scoreverloop:      69e min.               DVVA                  1-0

85e min                Kevin Grent       1-1