ZOB begint competitie met 0-1 winst bij EDO

EDO hfc 1

0 - 1

2e klasse A

22 september 2018 14:30

In Haarlem tegen EDO is ZOB goed begonnen aan de competitie. In de voor ZOB traditioneel altijd moeilijke uitwedstrijd werd zeker gezien de kansenverhouding volkomen verdiend met 0-1 gewonnen. De ploeg verzuimde zeker in de eerste helft om verder afstand te nemen van de tegenstander.

Trainer Mohad Zaoudi kon niet beschikken over de geblesseerde centrale verdediger Mike v Koert, nu stonden Gino Soolsma en Wouter v Os in het centrum van de verdediging. In de 4e minuut had ZOB al op voorsprong kunnen staan. Dave Ninteman kwam alleen voor de keeper, maar werd door een verdediger onderuit geduwd, de scheidsrechter zag er tot ieders verbazing geen overtreding in, en ontnam hij ZOB een strafschop en een snelle voorsprong. EDO was de betere ploeg in balbezit zonder echt gevaarlijk te worden. ZOB speelde slordig en leed veel onnodig balverlies, maar kreeg wel de betere kansen. In de 30e minuut komt een lage corner van Dennis Pals op de kop van de zestienmeter bij Jerrold v Eeckhout, maar deze ziet zijn inzet net over gaan.In de 35e minuut stuurt spits Kevin Grent met een fraaie pas Dave Ninteman de diepte in, deze omspeelt zijn tegenstander maar ziet zijn inzet op de paal belanden. In de 44e min is er de eerste mogelijkheid voor EDO, vanaf de linkerkant komt de middenvelder gevaarlijk door, maar zijn inzet gaat maar net voorlangs.

In de tweede helft komt ZOB uitstekend uit de kleedkamer. Al in de 1e minuut ligt de bal in het doel van EDO. Kevin Grent zet Dave Ninteman alleen voor de keeper die beheerst de 0-1 scoort. In de 49e minuut is er een snelle aanval van ZOB over de rechterkant, Colin Coenderman zijn voorzet komt bij Dennis Pals die zijn inzet maar net over ziet gaan. 1 Minuut later krijgt de spits van EDO na een grove overtreding de rode kaart en moet EDO met 10 man verder. In de 50e minuut schiet de ijverige Dennis Jansen maar net voorlangs. In de 61e minuut komt een halve omhaal van Kevin Grent op de lat, maar deze had vlak daar voor een overtreding gemaakt. In de 78e minuut komt EDO gevaarlijk door over de linkerkant, de spits ziet zijn inzet echter op de paal belanden.

Tegen de 10 man van EDO speelde ZOB niet echt overtuigend, al kreeg het ook nu de betere kansen, maar werden die in de eindfase slecht uitgespeeld. In blessuretijd speelt Kevin Grent Dennis Pals aan, die de bal hard en fraai in de bovenhoek schiet. Op advies van de grensrechter werd het doelpunt afgekeurd omdat Dennis Pals hands had gemaakt in het duel met zijn tegenstander. Een gezien de kansenverhouding verdiende overwinning voor ZOB, al had deze gezien het aantal kansen wel hoger uit moeten vallen.

Scoreverloop: 46e min Dave Ninteman 0-1