Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

ZOB verliest bij AMVJ en laat dure punten liggen in de strijd om het kampioenschap

Tim Reuvekamp
0'
Kemal Gezer
0'
Joop Canes
0'
... (penalty)
18'
... (schot)
51'

Onbekend

In de voor ZOB altijd lastige uitwedstrijd bij AMVJ heeft ZOB in de strijd om het kampioenschap hele dure punten laten liggen. De ploeg van trainer Mohad Zaoudi is geen moment in de wedstrijd geweest, en er was duidelijk sprake van een totale off-day van het hele team. Te vaak werd met een hoge bal de diepte gezocht, en deze was vaak een prooi voor de over het algemeen lange verdedigers van AMVJ. Ook zochten de tegenstanders uit Amstelveen de grens op hoever ze konden gaan bij de scheidsrechter, en de warrig leidende scheids liet wel erg veel toe wat duidelijk in het voordeel was van AMVJ. Toch moet ZOB de oorzaak bij zich zelf zoeken, de ploeg heeft geen moment laten zien dat het nog titelaspiraties heeft.

In de van beide kanten zeer matige wedstrijd gooide AMVJ letterlijk en figuurlijk de beuk er in, de ploeg moet immers zien weg te komen bij de degradatieplaatsen. ZOB had niet echt een antwoord op het fysieke spel van de tegenstander en kwam ook nog ongelukkig op een 1-0 achterstand. Vanaf de rechterkant speelt de  aanvaller de bal het strafschopgebied in, deze komt ongelukkig tegen de arm van een ZOB verdediger, de scheidsrechter zag er echter een strafschop in. Deze werd beheerst binnengeschoten door de AMVJ speler. AMVJ had een licht overwicht zonder echt gevaarlijk te worden. In de 30e minuut gaat een inzet van de AMVJ spits via een verdediger van ZOB maar net naast het doel. In de 34e minuut moet spits Kevin Grent het veld verlaten met een blessure en wordt vervangen door Wouter v Os. In de 38e minuut is er een opstootje  tussen beide ploegen en krijgen een speler van AMVJ en ZOB een gele kaart. Een minuut later is er opnieuw geel voor een AMVJ speler na een grove overtreding op Colin Coenderman. In de 43e minuut wordt de bal tegen de arm van een verdediger van AMVJ aangeschoten, maar deze keer zag de leidsman er geen strafschop in.Een rommelige eerste helft die veel te vaak stil lag door de vele overtredingen, en ZOB er niet in slaagde om op het hobbelige veld tot goed combinatievoetbal te komen.

Ook de tweede helft gaf eenzelfde spelbeeld te zien, een voor elke  meter strijdend AMVJ, tegen een ZOB dat geen moment in de wedstrijd zijn niveau haalde. In de 51e minuut verdedigd ZOB erg slecht uit, de spits komt alleen voor doelman Bjorn Huisman en laat de keeper met een harde schuiver kansloos. Na deze treffer was het geloof bij ZOB weg, al probeerde de ploeg nog wel druk uit te oefenen op de AMVJ verdediging zonder echt gevaarlijk te worden. In de 81e minuut is er een vrije trap van AMVJ op de rand van de zestienmeter, in kansrijke positie wordt de bal maar net over het doel geschoten. De nederlaag is een zware tegenvaller voor ZOB, de ploeg zal zich echter moeten herpakken om zaterdag in de topper tegen Monnickendam te zorgen dat de competitie nog spannend blijft. De achterstand op de koploper is opgelopen tot vier punten, en om de druk op te voeren bij de koploper moet er zaterdag gewonnen worden.

Scoreverloop:      18e min.               AMVJ                   1-0 (pen.)

51e min.               AMVJ                   2-0