Kevin Grent (schot)
53'

2e klasse A

23 februari 2019 14:30

Tegen een gehavend OSV heeft ZOB in een matige wedstrijd met 3-1 gewonnen. De ploeg uit Oostzaan miste veel spelers omdat deze een weekend in Londen verbleven. De ploeg was duidelijk naar de Zuidoostbeemster gekomen om het verschil zo klein mogelijk te houden. De wedstrijd kwam maar niet op gang, en OSV slaagde er in om het spel van ZOB te vertragen, en trok zich bij balverlies massaal terug op eigen helft. Aanvallend werd door OSV vaak met de lange bal de grote spits Renco Bakker gezocht, die de centrale verdedigers Mike v Koert en Gino Soolsma een lastige middag bezorgde.

Het eerste gevaar kwam van OSV. In de 5e minuut gaat Segay Gemin goed door over de linkerkant, zijn voorzet komt bij spits Renco Bakker die vanuit kansrijke positie over schiet. ZOB is duidelijk de bovenliggende partij, en komt in de 13e minuut dan ook terecht op een 1-0 voorsprong. Colin Coenderman passeert zijn tegenstander aan de linkerkant, zijn voorzet komt op maat bij de geheel vrijstaande Kevin Grent die de 1-0 binnen kopt. In de 22e minuut draait Kevin Grent goed weg bij zijn tegenstander en met een fraaie lob over de keeper scoort de spits de 2-0. Na deze snelle voorsprong verzuimde ZOB het tempo hoog te houden, en ging mee in het trage spel van de tegenstander. Er werd te veel gelopen met de bal, wat alle snelheid uit het spel haalde. In de 28e minuut komt OSV er gevaarlijk uit, en de inzet van Sergay Gemin kan maar net door doelman Bjorn Huisman tot corner verwerkt worden. ZOB blijft wel de betere ploeg, al verzuimd de ploeg om de bal sneller rond te laten gaan en speelt zo het vertragende OSV in de kaart. In de 35e minuut werkt keeper Michel Heeren een afstandsschot van Jerrold v d Eeckhout tot corner. In de 42e minuut is er dom balverlies bij ZOB, Albert de Leeuw profiteert en zijn voorzet komt bij Sergay Gemin die vanuit de draai de 2-1 binnenschiet.

Ook in de tweede helft blijft het spelbeeld hetzelfde, een ver terug zakkend OSV, en een te traag combinerend ZOB. In de 46e minuut wordt in kansrijke positie een schot van Mike v Koert geblokt door een verdediger van OSV. In de 53e minuut komt een voorzet vanaf de linkerkant van Colin Coenderman bij Dave Ninteman, die zijn inzet geblokt ziet worden door een verdediger, de terugspringende bal komt voor de voeten van de attente Kevin Grent die keeper Michel Heeren met een harde schuiver kansloos laat en zijn derde treffer van de middag scoort. ZOB blijft de betere ploeg, en OSV kan er maar sporadisch gevaarlijk uitkomen. In de 55e minuut komt spits Renco Bakker gevaarlijk door, maar deze ziet zijn inzet door keeper Bjorn Huisman met de voet tot corner verwerkt worden. In de 60e minuut speelt Gerry Bosschieter vanaf de linkerkant spits Kevin Grent aan, die vanuit een moeilijke positie zijn inzet maar net naast ziet gaan. ZOB blijft wel aandringen, maar de combinaties blijven te traag en te slordig gaan. In de 74e minuut draait Dave Ninteman goed weg bij zijn tegenstander, maar zijn schot verdwijnt net langs de verkeerde kant van de paal. In de 79e minuut weet doelman Michel Heeren een vrije trap van Colin Coenderman maar net tot corner te verwerken. In de slotfase zijn er nog enkele hachelijke momenten voor het doel van OSV, maar tot scoren komt ZOB niet meer. Spits Kevin Grent werd met zijn drie doelpunten gekozen tot man off the match.

Door deze overwinning houdt ZOB zicht op de 2e periode, al moet er zaterdag in de uitwedstrijd bij FC Zaandam een punt of meer gehaald worden.

Stand 2e periode:          Monnickendam             8  21     +11 (winnaar 1e periode)