89'
93'

2e klasse A

16 maart 2019 15:00

De lastige uitwedstrijd bij Jong Holland heeft ZOB in blessuretijd door een treffer van Dennis Jansen met 1-2 gewonnen. De ploeg uit Alkmaar had vorige week nog met 3-5 gewonnen bij concurrent Monnickendam, dus ZOB wist dat het een lastige middag kon worden. De harde wind die in de lengte van het veld stond maakte dat goed voetballen niet echt mogelijk was. In de eerste helft had ZOB de wind mee, en trok Jong Holland zich terug op de eigen helft om ZOB tegen te houden. Met het windvoordeel deed ZOB te weinig en leverde slechts Eén kans op die werd gemist. In de tweede helft creëerde Jong Holland ook niet echt veel kansen, en was ZOB zeker in het combineren de betere ploeg. Voor beide ploegen was door de harde wind goed voetballen niet mogelijk.

Trainer Mohad Zaoudi kon deze keer niet beschikken over verdediger Mike v Koert en middenvelder Dave Ninteman, beide spelers waren afwezig door een blessure. In de eerste helft deed ZOB te weinig met het windvoordeel, en waren er te weinig afstandsschoten uit de tweede lijn. In de 16e  minuut krijgt ZOB een vrije trap in kansrijke positie, de inzet van Colin Coenderman wordt door doelman Daniel Kloosterman gestopt. Omdat Jong Holland ver terugzakt op de eigen helft tegen de wind in, heeft ZOB het meeste balbezit zonder echt gevaarlijk te worden. Pas in de 42e minuut is er een grote kans voor ZOB, Middenvelder Dennis Pals gaat goed door over de linkerkant, zijn voorzet vanaf de achterlijn komt bij Nigel Schaasberg die vrij voor de doelman zijn inzet maar net naast ziet gaan.

In de tweede helft heeft Jong Holland het windvoordeel, en is in de 52e minuut gevaarlijk. Een vrije trap van Chelbi Boujenoei wordt knap gestopt door keeper Bjorn Huisman. Door de harde storm blijft het voor beide ploegen lastig om tot goede combinaties te komen. In de 66e minuut wordt er teruggespeeld op Jong Holland doelman Daniel Kloosterman, deze pakt de bal in zijn handen en schiet hard en ver uit. De bal wordt meegenomen door de wind en stuitert over keeper Bjorn Huisman in het doel. De ZOB spelers en trainer protesteren terecht bij de scheidsrechter, die dan toch inziet dat er een fout is begaan. Hij stuurt trainer Mohad Zaoudi achter het hek, en gaat toch informeren bij assistent-scheidsrechter Gerard Verduin, en op zijn aanwijzing wordt de treffer terecht afgekeurd. Een sportief gebaar die je nog maar zelden tegenkomt in het amateurvoetbal. De toegekende vrije trap wordt door spits Kevin Grent dan ook sportief terug gespeeld in de handen van de doelman.

Tegen de harde wind is ZOB combinerend de betere ploeg, en komt in de 76e minuut dan ook verdiend op voorsprong. Een hoge voorzet vanaf de linkerkant van Jerrold v d Eeckhout wordt knap aangenomen in het strafschopgebied door Colin Coenderman die vanuit de draai keeper Daniel Kloosterman met een harde schuiver kansloos passeert. Na deze treffer gaat Jong Holland nog opportunistischer spelen en wordt er aanvallend gewisseld. In de 86e minuut komt een verre inworp van Chelbi Boujenoei bij Lars Boekel die vanaf een meter of twaalf hard uithaalt, maar zijn inzet wordt op fantastische wijze door doelman Bjorn Huisman over het doel gewerkt. In de 89e minuut verdedigd ZOB slecht uit, de bal wordt in het strafschopgebied voor de voeten van Robin Verhagen gekopt, die profiteert van dit buitenkansje en scoort de gelijkmaker achter de kansloze Bjorn Huisman.

De wedstrijd leek te gaan eindigen in een gelijkspel als ZOB in blessuretijd alsnog toeslaat. In de 93e minuut gaat Colin Coenderman goed door over de rechterkant, zijn voorzet wordt verkeerd ingeschat door de verdedigers van Jong Holland en komt voor de voeten van Dennis Jansen die van dichtbij de winnende treffer binnen werkt. Een wat gelukkige, maar gezien het spelbeeld verdiende overwinning voor ZOB. Door dit resultaat en de overwinning van Monnickendam bij EDO blijft het verschil in de competitie drie punten in het voordeel van koploper Monnickendam.

Scoreverloop:   76e min.            Colin Coenderman        0-1

89e min.            Siem van der Sluis        1-1

93e min.            Dennis Jansen              1-2