69'
... (schot)

2e klasse A

29 september 2018 14:30

In de derby thuis tegen Marken heeft ZOB een dik verdiende overwinning behaald. In de beginfase kwam Marken nog wel gevaarlijk door, en moest keeper Bjorn Huisman een afstandsschot met een fraaie redding maar net over de lat de lat werken. Het offensief van Marken was echter van korte duur, en nam ZOB het initiatief over en werd duidelijk de bovenliggende partij. In de 6e minuut draait Dennis Jansen goed weg bij zijn tegenstander, zijn schot komt echter op de paal, en de terugspringende bal wordt door de attente spits Kevin Grent in het doel gewerkt, maar deed dit volgens de scheidsrechter vanuit buitenspelpositie en keurde het doelpunt af. Ook in de 11e minuut wordt er een doelpunt van ZOB afgekeurd wegens buitenspel, Dave Ninteman speelt zich knap vrij, speelt Colin Coenderman in die fraai scoort en ook nu wordt het doelpunt dus afgekeurd. ZOB is nu duidelijk de betere ploeg en Marken komt er in die fase niet aan te pas.

In de 14e minuut gaat de hardwerkende en goed spelende Jerrol v Eeckhout zijn tegenstander voorbij op de achterlijn, zijn inzet wordt echter met de voet gestopt door de Marken keeper. In de 25e minuut wordt een afstandsschot van Dennis Pals gestopt door de Marken goalie, de rebound komt bij Kevin Grent, maar deze stond opnieuw in buitenspelpositie. In de 28e minuut komt een corner van Dennis Pals voor de voeten van zijn broer Marko, maar deze schiet vanuit vrijstaande positie maar net over. In de 31e minuut komt Marken geheel tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong. Aan de linkerkant worden 2 spelers van ZOB wel heel simpel uitgespeeld door de linkerspits van Marken, zijn voorzet wordt eerst nog gemist maar door een opkomende middenvelder hard achter de kansloze Bjorn Huisman geschoten. Ook na deze tegenvaller blijft ZOB de bovenliggende partij, en 2 minuten later is het al weer gelijk. Centrale verdediger Gino Soolsma stuurt met een bekeken pas spits Kevin Grent de diepte in, deze wordt nog wel gehinderd door een verdediger maar die kan niet voorkomen dat de spits hard raak schiet en de Marken keeper kansloos laat. In de slotfase van de eerste helft moet de Marker keeper nog handelend optreden bij afstandsschoten van  Dennis Jansen en Dennis Pals.

Ook in de tweede helft begint ZOB weer sterk aan de wedstrijd. In de 48e minuut wordt een schot van Kevin Grent geblokt, de terugspringende bal komt bij Jerrol v Eeckhout en die scoort beheerst de 2-1 en brengt ZOB zo op een verdiende voorsprong. ZOB blijft Marken in de verdediging drukken, en vergroot in de 54e minuut de voorsprong. Een fraai uitgespeelde aanval van ZOB komt via Dennis Jansen bij de geheel vrijstaande Colin Coenderman die simpel de 3-1 kan scoren. De wedstrijd leek gespeeld, maar gek genoeg gaf ZOB na een uur spelen het initiatief uit handen. Marken ging opportunistisch spelen en ZOB had daar de nodige moeite mee. In de 63e minuut wordt de verdediging van ZOB weer uitgespeeld, en kan Marken de aansluitingstreffer scoren. In de 69e minuut wordt een vrije trap van Wouter v Os fraai gestopt door de Marken doelman. In de slotfase speelt spits Kevin Grent zich knap vrij op de achterlijn, zijn voorzet kan net niet binnen gewerkt worden door de inkomende Nigel Schaasberg. In de 85e minuut gaat Kevin Grent alleen op de keeper af maar deze weet zijn inzet te stoppen. ZOB verzuimde in de wedstrijd om verder afstand te nemen, daar door werd het in de slotfase nog onnodig spannend. Net als de eerste wedstrijd tegen EDO moet de ploeg meer rendement halen uit de kansen wil het bovenin blijven meedraaien. Centrale verdediger Wouter v Os werd gekozen tot man off the match, en ontving de visbon, die ook dit jaar weer beschikbaar is gesteld door Vishandel Sier en Jonk van de Koemarkt in Purmerend.

Scoreverloop:   31e min             Marken 0-1

33e min             Kevin Grent 1-1

48e min             Jerrol v Eeckhout 2-1

54e min             Colin Coenderman 3-1

63e min             Marken 3-2