Kwadijk JO19-1 – ZOB JO19-2 2 – 2 (1 – 1)

2 - 2

ZOB JO19-2

3e klasse 02

3 november 2018 12:05

De wedstrijd tussen Kwadijk en ZOB was een wedstrijd tussen twee teams die voor aanvang van de wedstrijd in de stand weinig voor elkaar onder deden. Het verschil was 3 punten in het voordeel van ZOB (met 1 wedstrijd minder gespeeld). Het was de wedstrijd van de ploeg met de sterkste aanval Kwadijk (32 goals) tegen de sterkste verdediging ZOB (2 tegengoals). De wedstrijd werd gespeeld in Kwadijk. Omdat een aantal vaste krachten ontbraken kwam er in de eerste helft ondersteuning van Travis en Jesper van ZOB JO17-2.

Al heel snel werd duidelijk dat beide ploegen er een wedstrijd van gingen maken waar ze tot het uiterste moesten gaan om 3 punten binnen te halen.

De beginfase was zeker voor de thuisploeg. Zij wisten met hun sterk aanvallende opstelling het ZOB ontzettend moeilijk te maken. Lange tijd was het voor ZOB zoeken hoe Kwadijk te bestrijden. Met een verdediging van 3 spelers wisten ze continu voor een man meer situatie in de aanval te creëren. Zeker het eerste half uur van de wedstrijd was het alle hens aan dek voor ZOB. Opvallend was wel dat de beste kansen misschien toch wel voor ZOB waren in deze fase. Rond de 15eminuut waren er schotkansen voor Liam, Wouter en Aron. Daar tegenover was Kwadijk ook regelmatig heel dreigend, maar wist het Boaz niet echt moeilijk te maken. De verdediging van ZOB die de hele competitie al staat als een huis leek opnieuw stand te kunnen houden. Maar Kwadijk speelde sterk en de constante druk door de man meer situatie in hun aanval werd ZOB in de 21eminuut toch fataal. Een schot vanaf de rand van het strafschopgebied belandde links van een kansloze Boaz in de hoek: 1 – 0. Door het doelpunt kreeg Kwadijk een boost en zette serieus aan voor de verdubbeling van de voorsprong. In de 28eminuut wist Boaz handelend op te treden om een gevaarlijke aanval van Kwadijk af te stoppen. Rond de 30eminuut begon ZOB toch wat beter in de wedstrijd te komen. De opleving van ZOB werd ingeleid door een goede kans voor Travis, maar helaas belandde zijn schot net naast. De wedstrijd kantelde daarna serieus weer in de goede richting voor ZOB in de 43eminuut. Moos begon een solo die hem links van het doel van Kwadijk bracht. Onverzettelijk als hij was lukte het de verdedigers van Kwadijk niet om Moos van de bal te krijgen, en via een scrimmage wist Moos de bal in twee instanties achter de keeper van Kwadijk te krijgen: 1 – 1. Een ongelooflijke opsteker voor ZOB zo vlak voor rust. Het doelpunt kon niet op een mooier moment vallen. De rust werd bereikt met een 1 – 1 stand.

Met de 1 – 1 stand kon ZOB het gelukkigst zijn. Het sterk aanvallende Kwadijk was in de eerste helft de betere ploeg, maar met de gelijke stand lag de wedstrijd nog geheel open. De vraag werd welke tegenzet kon worden gedaan om het aanvallende gevaar van Kwadijk tegen te gaan. Spits Yannick kreeg voor de tweede helft de opdracht om zich meer naar het middenveld te laten zakken en ervoor te zorgen dat de opkomende spelers van Kwadijk niet meer bereikt konden worden. Met een tomeloze inzet zorgde Yannick er inderdaad voor dat de voorhoede van Kwadijk minder goed bereikt kon worden. De wedstrijd draaide om en ZOB werd nu de bovenliggende partij. Ondanks een aantal corners in een korte tijd, en een kans voor de thuisploeg kort na rust, was het toch ZOB dat de druk begon op te voeren. En in de 50eminuut leek de wedstrijd helemaal te kantelen in het voordeel van ZOB. Tim bereikte met een magistraal genomen vrijde trap het hoofd van Finn die de bal prachtig langs de keeper binnen knikte: 1 – 2. De wedstrijd kwam nu in handen van ZOB en het leek erop dat ZOB de wedstrijd met een derde goal helemaal naar zich toe ging trekken. In de 63eminuut counterde ZOB prachtig naar het doel van Kwadijk. Finn zette Aron vrij voor de keeper van Kwadijk, maar deze redde zeer knap op de inzet van Aron. In de 67eminuut brak Wouter door en kwam alleen voor de keeper van Kwadijk. Maar Wouter was iets te gretig en besloot te snel te schieten waardoor hij van een behoorlijke afstand overschoot. In de 70eminuut was er ook nog een mooie kans voor Moos. Tim nam daarna de plaats in van de volledig leeg gestreden Yannick en ook Tim wist daarna knap het aanvallende gevaar van Kwadijk een halt toe te roepen. In het laatste kwartier ging Kwadijk echter wel aanzetten om toch nog de gelijkmaker te forceren. Met een aantal schoten waren ze behoorlijk dreigend geworden. Maar in de 83eminuut kroop ZOB echt door het oog van de naald. Maar het was Boaz die werkelijk schitterend een bijna zeker doelpunt voorkwam met een schitterende reflex. Hij werd daarmee “Man of the Match” voor ZOB. Dan is er daarna het gevoel dat de goal voor Kwadijk nooit meer kan vallen. Maar helaas werd het in de 88eminuut toch nog gelijk. ZOB bezweek uiteindelijk toch nog onder de druk van het slotoffensief van Kwadijk. De bal kwam in het strafschopgebied van ZOB en kon daar niet weggewerkt worden. Een droog schot belandde toch noch achter de bijna onpasseerbare Boaz: 2 – 2. Niet veel later floot de prima leidende scheidsrechter voor de laatste keer en eindigde de hele spannende wedstijd in 2 – 2. Een goede weergave van de krachtsverhouding deze wedstrijd.

Door dit resultaat staat ZOB nu 4ein de stand. Maar in deze spannende competitie zijn de verschillen klein en doet ZOB nog gewoon mee voor de bovenste plaatsen. Volgende week weer een belangrijke uitwedstrijd. ZOB mag het volgende week gaan opnemen tegen de nummer 2 van de competitie SVW 27 uit Heerhugowaard.