SVW 27 JO19-3 – ZOB JO19-2 3 – 0 (2 – 0)

3 - 0

ZOB JO19-2

3e klasse 02

10 november 2018 14:45

Na het verdienstelijke gelijke spel tegen Kwadijk een week eerder, moest ZOB opnieuw een uitwedstrijd spelen tegen een sterke tegenstander. Dit keer moest er worden aangetreden tegen SVW 27 uit Heerhugowaard.

Het was niet de eerste keer dat ZOB tegen SVW 27 moest aantreden dit seizoen. Eerder leed ZOB zijn enige nederlaag van het seizoen tegen SVW 27 JO19-4. Het werd toen voor de beker 4 – 0 voor de thuisploeg. Ook de tweede uitwedstrijd tegen SVW 27 werd een deceptie voor ZOB.

Al vrij snel na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter bleek dat ZOB een hele zware middag tegemoet ging. Niet alleen begon de thuisploeg met een heel sterk overwicht, ook bleek al vanaf het beging dat ZOB niet al te veel hulp van de scheids- en grensrechter van de thuisploeg hoefde te verwachten. ZOB moest op eigen kracht proberen onder de zware druk vandaan te komen. In het eerste kwartier kreeg de thuisploeg 4 hoekschoppen te nemen en was via een kopbal voor het eerst ook dreigend voor het doel van Boaz. Toch leek ZOB na 20 minuten terug in de wedstrijd te komen. Een goede counter via Bart eindigde voor de voeten van Aron die de bal makkelijk kon binnenlopen. ZOB leek de leiding te nemen, maar op advies van de grensrechter werd het doelpunt afgekeurd. Niet veel later leek Bart opnieuw door te breken, maar opnieuw werd de snelle buitenspeler van ZOB voor buitenspel afgevlagd. Kort daarna kreeg SVW 27 een vrije schop vlak buiten het strafschopgebied van ZOB. Deze vrije schop werd in de 22eminuut binnengeschoten en kwam de thuisploeg op een 1- 0 voorsprong. In de 26eminuut voorkwam Boaz knap een grotere voorsprong voor de thuisploeg. In de 41eminuut leek ZOB gelijk te komen. Een mooie pass van Finn belandde bij Liam die een prima schot afleverde, maar het schot werd gestopt door de uitblinkende keeper van SVW 27, die daarmee een zeker lijkend doelpunt voorkwam. De wedstrijd kantelde voor ZOB twee minuten later toen de thuisploeg zijn voorsprong verdubbelde en daarna met een 2 – 0 de rust inging.

Na rust ging ZOB het veld in met de gedachte dat er niets te verliezen was. En in de tweede helft hervond ZOB zich uiteindelijk weer en werd het een gelijkwaardigere wedstrijd. Het leidde kort na rust tot een tweetal corners en een kopkans voor Xaver. De rest van de tweede helft bleef hetzelfde beeld geven. ZOB was de iets betere partij waarbij SVW 27 regelmatig ook dreigend bleef. Voor ZOB waren er kansen voor Bart en was er goede kopbal van Liam. Helaas kreeg ZOB niet de beloning in de vorm van een doelpunt. Helaas moest het in de 84eminuut zelf de 3 – 0 incasseren en dat was toch niet helemaal conform het spelbeeld in de 2ehelft. Voor de 2emaal dit seizoen werd er in Heerhugowaard een kansloze nederlaag geleden.

Door de nederlaag zal ZOB waarschijnlijk niet meer meedoen voor de eerste plaats. Maar aanstaande zaterdag ontvangt ZOB de koploper IVV. Een uitgelezen kans voor ZOB om te laten zien wat ze kunnen en daarmee de nare smaak van de nederlaag tegen SVW 27 weg te spoelen.