ZOB JO19-2 – IVV JO19-1 uitslag: 1 -4 (0 – 1)

Datum

17 november 2018 15:15

Accommodatie

Onbekend

ZOB ontving koploper IVV met wetenschap dat het kampioenschap voor ZOB ver weg was na de nederlaag van een week eerder tegen SVW. Koploper IVV had voorafgaand aan de wedstrijden alle wedstrijden gewonnen en had dus nog geen punt verspeeld. Het was er ZOB alles aan gelegen om het nare gevoel van een week eerder van zich af te spelen, dit zouden ze dan doen door de koploper de eerste punten van het seizoen te laten verspelen.

Vanaf het begin was het wel duidelijk dat ZOB goede bedoelingen had. Hoewel IVV vanaf het begin goed in de wedstrijd zat, ZOB deed goed mee en wist IVV zo nu en dan ook terug te dringen. Het was jammer dat de openingstreffer werd gescoord door IVV uit een heel rommelig moment. Een schot werd afgeweerd door een van de verdedigers van ZOB en er werd massaal om hands, en dus een strafschop geroepen. Er werd door de spelers om zich heen gekeken, maar er was niet gefloten en dus ging het spel door. In de consternatie gaf een van de spelers een lob over Boaz heen en stond er 0 – 1 op het scorebord. Daarna herpakte ZOB zich goed van de teleurstelling en werd het een gelijkwaardige eerste helft. Het op papier sterkere IVV onderkende de kracht van ZOB en ging zich vooral concentreren op de verdediging om zo de voor hun zo kostbare voorsprong vast te houden. Aan beide kanten waren er kleine kansen, voor ZOB voor Yannick en Bart. Maar er vielen voor rust geen treffers meer, mede omdat aan beide kanten de keepers sterk speelden. Met een 0 – 1 achterstand ging ZOB de rust in.

Hoewel ZOB achterstond bij rust, voor een groot deel was het erin geslaagd om het de koploper heel lastig te maken. En met een 0 – 1 achterstand was er dan ook van alles mogelijk. In de tweede helft moest dus op dezelfde manier worden doorgegaan en de drang om een resultaat te halen tegen de koploper moest voor extra kracht gaan zorgen.

Het spelbeeld van de eerste helft was ook in het begin van de tweede helft te zien. ZOB werkte zich een slag in de rondte om een opening te forceren in de verdediging van IVV. Maar de uitploeg bleef overeind. In deze fase waren Ryan en Liam met schoten gevaarlijk geweest. In de 67eminuut leek ZOB dat toch toe te slaan. Aron kopte een voorzet heel fraai op de lat. Het leek erop dat het maar niet mocht lukken deze dag voor ZOB. Hoe groot was daarom de euforie toen ZOB de inmiddels dik verdiende gelijkmaker toch op het scorebord kreeg. In de 70eminuut schoot Ryan uitstekend langs een kansloze keeper van IVV. Helaas belandde de bal op de binnenkant van de paal, maar daar was Lorenzo er als de kippen bij om de bal toch binnen te tikken: 1 – 1. Het leek erop dat ZOB toch loon naar werken kreeg en een resultaat ging halen tegen de koploper. Helaas leek die gedachte een minuut later alweer weg te zijn. In de eerste de beste aanval van IVV scoorden de gasten direct 1 – 2. In een scrimmage die voor het doel ontstond leek ZOB de bal weg te kunnen werken, maar Finn werd onder de voet gelopen en daarna was Boaz kansloos op de inzet van dichtbij. Een enorme domper voor ZOB, dat zo keihard had gewerkt om de gelijkmaker te scoren en nog geen minuut later alweer achterstond. Deze domper kwam het dappere ZOB niet meer te boven. IVV ging volop in de aanval en scoorde in de 75een 80eminuut 1 – 3 en 1 – 4. ZOB was in korte tijd met de neus op de feiten gedrukt. IVV zou ook na het bezoek bij ZOB de koploper blijven. Einduitslag was na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Gerard Wegman 1 – 4. Op basis van het wedstrijdbeeld had ZOB veel meer dan dat verdiend.

Na de nederlagen tegen SVW en IVV is de titel zo goed als zeker uit beeld voor ZOB. Wat rest is de strijd om een nog een ereplaats in de competitie te veroveren. Op basis van het goede spel tegen kloploper IVV moet ZOB worden geacht om het iedere tegenstander in de competitie lastig te maken.