Kwadijk JO19-1 – ZOB JO19-2 Uitslag: 3 – 2 (2 – 2)

3 - 2

ZOB JO19-2

3e klasse 1

9 maart 2019 12:00

In de derde speelronde van de Voorjaarscompetitie stond de wedstrijd tussen de nummer 1 (ZOB) tegen de nummer 2 (Kwadijk) op het programma. Onder herfstachtige omstandigheden werd er in Kwadijk gespeeld.

Een onderbreking van 3 weken was voor ZOB geen voordeel. In de eerste twee wedstrijden van de competitie zat de ploeg in een goede flow en na een langere periode van niet spelen is het altijd weer afwachten of de goede vorm weer snel werd teruggevonden. In Kwadijk kwam ZOB een oude bekende tegen. In de Najaarscompetitie werd deze wedstrijd ook al gespeeld. De wedstrijd eindigde toen in 2 – 2. Beide ploegen wisten dus wat ze aan elkaar hadden.  Kwadijk bleek in de eerder gespeelde wedstrijd een sterk aanvallend ingestelde ploeg te zijn, die verdedigend wat kwetsbaarder was. Dus wilde ZOB vanaf het begin druk gaan zetten op de verdediging van de thuisploeg. Maar dat plan mislukte enigszins door de invloed van de sterke wind. Hoewel wind tegen, de thuisploeg wist door middel van lange ballen van achteruit makkelijk onder de druk uit te komen. Een doemscenario dreigde voor ZOB, toen de thuisploeg al in de 2eminuut de leiding nam. Vanaf de rechtsbuitenplek van Kwadijk werd er goed doorgekomen en werd er van dichtbij afgerond: 1 – 0. In de 5eminuut was het eerste wapenfeit van ZOB een schot Lorenzo dat naast ging. De ellende werd voor ZOB nog erger in de 11eminuut toen de thuisploeg opnieuw toe kan slaan en de voorsprong wist te verdubbelen naar 2 – 0. ZOB leek roemloos ten onder te gaan want de druk van Kwadijk leek alleen maar toe te nemen. Tot twee keer toe moest Boaz reddend optreden en dat deed hij wel heel bekwaam. Maar een groot compliment voor ZOB dat zich toch wist terug te knokken in de wedstrijd. Duels werden steeds meer gewonnen en meer en meer verscheen ZOB bij het doel van Kwadijk. Goed doorzetten van Joris leverde in de 34eminuut een corner op. Ryan nam deze corner prima en de bal belandde van dichtbij op het hoofd van Finn. De kopbal was niet hard maar voldoende om de stand op 2 – 1 te brengen. Plots kreeg ZOB er weer geloof in en was er een hele sterke fase van ZOB, en dat resulteerde nog in kans voor Joris. Het was ook Joris die in de 42eminuut goed doorzette en in het strafschopgebied werd neergelegd door een van de verdedigers van Kwadijk. De scheidsrechter wees resoluut naar de penaltystip. Vanaf de penaltystip bleef Stefan wederom foutloos en schoot hij de bal achter een kansloze keeper van Kwadijk. Er werd gerust met een 2 – 2 stand.

ZOB had zich knap hersteld van een moeilijk eerste halfuur en wist aan het begin van de tweede helft dat de wedstrijd weer helemaal open was. Wel zou ZOB de tweede helft met wind tegen moeten gaan voetballen. En de wind zou een factor gaan worden in de tweede helft. Niet dat de thuisploeg nu volop de wind in de rug had, maar de vlagerige wind in combinatie met het zeer hobbelige veld maakte goed voetbal onmogelijk. De wind was in de tweede helft duidelijk in kracht toegenomen en dat was toch wel een tegenvaller voor ZOB. Kort na rust lieten beide ploegen zich gelden met een schot over (Wouter voor ZOB). De wedstrijd kreeg een voor ZOB vervelende wending toen een vrij onverwachts naar voren geschoten bal, gedragen door de wind, richting het strafschopgebied van ZOB ging. Tim ging het duel met zijn tegenstander aan maar botste helaas tegen hem op. Voor de tweede keer deze wedstrijd wees de scheidsrechter gedecideerd naar de penaltystip. Bij ZOB was het idee aanwezig dat de overtreding buiten het strafschopgebied was gemaakt. Helaas geen VAR bij de wedstrijden in de 3eklasse KNVB, en dus zullen we nooit weten wie er gelijk had. Wel was duidelijk dat de strafschop goed werd genomen en dat de thuisploeg met 3 – 2 de leiding nam. ZOB moest dus opnieuw aan de bak om een achterstand weg te werken. Het werd een hele lastige opgave voor ZOB. De omstandigheden maakte goed voetbal dus onmogelijk en ZOB moest heel hard werken om tot kansen te komen. Het was daarom knap dat ZOB die tweede helft toch nog dichtbij de gelijkmaker kwam. Eerst was er een (helaas te) zachte kopbal van Wouter die naast ging. Daarna in de 81eminuut was er de grootste kans op de gelijkmaker. Joris ging op links goed langs zijn tegenstander en hij zette de bal knap voor. Vanaf een meter of 5 voor het vijandelijke doel tikte Aron de bal helaas net naast en bleef de achterstand voor ZOB op het scorebord staan. In de 85eminuut probeerde Kenly het nog een keer van grote afstand maar zijn schot werd gestopt door de keeper van Kwadijk. Het was de laatste mogelijkheid van de wedstrijd.

En zo leed ZOB de eerste nederlaag van 2019. Het was jammer dat er in de tweede helft nauwelijks goed gevoetbald kon worden. Het was voetbal op toeval gebaseerd. Een punt was mogelijk geweest in een wedstrijd waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. De eerste plaats is nu even uit beeld, maar ZOB blijft wel bovenin meedraaien. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Zwaluwen. Een mooie kans op revanche.