ZOB JO19-2 – Oudesluis/Kaagvogels JO19-1 Uitslag: 3 – 1 (0 – 1)

3 - 1

ST Oudesluis/Kaagvogels JO19-1

3e klasse 1

2 februari 2019 16:15

Voor de eerste wedstrijd van de Voorjaarscompetitie kreeg ZOB bezoek van Oudesluis/Kaagvogels uit Kolhorn. Beide ploegen waren in de Najaarscompetitie op de 5eplaats geëindigd in hun 3eKlasse. Het leek op voorhand een gelijkwaardige wedstrijd te worden.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd in de kleedkamer de ambitie uitgesproken om in de Voorjaarscompetitie voor de eerste plaats te gaan. Om dit te gaan bereiken moest iedereen ervan overtuigd zijn dat iedere wedstrijd 100% inzet en concentratie vereist is. De wedstrijd tegen Oudesluis moest het begin hiervan worden. De ambitie was terug te zien op het veld. ZOB zette vol druk op de bal en was bereid voor iedere 2ebal te knokken. Het leverde een veldoverwicht op, maar helaas zonder nog tot kansen te komen. Een schot van Bart dat overging was het enige wapenfeit. In de 18eminuut lieten de gasten zich voor het eerst van de gevaarlijke kant zien, maar gelukkig toonde Boaz zijn kwaliteiten en stopte het schot bekwaam. Daarna was er een periode waar de eerste kansen voor ZOB kwamen. Aron was met een kopbal en een-op-een situatie met de keeper van Oudesluis heel dichtbij een doelpunt. Ook waren er schoten van Ryan, Moos en Yannick. De laatste leek ook recht op een strafschop te hebben toen hij voordat hij kon uithalen vol op het dijbeen werd geraakt. Hij moest later in de rust in de kleedkamer achterblijven en kon niet meer meedoen aan de 2ehelft. De wedstrijd ging op zijn kop toen in de laatste fase van de 1ehelft ZOB verzuimde om druk te blijven zetten en de tegenstander meer en meer in balbezit te laten komen. In de blessuretijd van de 1ehelft wist Oudesluis zelfs op 0 – 1 te komen toen over de rechterkant de linies bij ZOB niet goed aansloten en er een voorzet vanaf rechts van dichtbij kon worden binnengeschoten. Na het fluitsignaal van Gerard Wegman ging ZOB enigszins gedesillusioneerd naar de kleedkamer. Zoveel sterker en dan toch op achterstand. Dit was niet zoals vooraf gehoopt was dat de wedstrijd zou verlopen.

In de kleedkamer werd de rommelige eindfase van de 1ehelft uitgebreid besproken. Het zou de 2ehelft anders moeten wilde ZOB toch nog de winst naar zich toe te willen trekken.

In de 2ehelft stond er een ontketend ZOB op het veld. Al vanaf de aftrap zette ZOB de tegenstander volledig vast en regende het kansen. Dit alles onder leiding van een excellerende Wouter die met ieder balcontact voor gevaar leek te zorgen en bereid was om voor ieder bal te knokken en zo constant in balbezit bleef. Voorin waren Bart, Joris en Aron een ware plaag voor Oudesluis. In de 49eminuut kreeg ZOB meteen al de beloning voor de goede start. Vanaf links gaf Joris een voorzet die door de keeper van Oudesluis slechts gedeeltelijk kon worden gekeerd en Aron was er als de kippen bij om van dichtbij de gelijkmaker binnen te tikken: 1 – 1. Daarna bleef ZOB gevaarlijk en in deze fase kwam Oudesluis niet meer van zijn eigen helft af. In de 52eminuut bereikte een mooie pass van Kenly de in het strafschopgebied staande Bart die koel 2 – 1 binnenschoot. Binnen luttele minuten had ZOB de achterstand omgebogen tot een voorsprong. ZOB was nu zoveel beter dat het wachten was op het doelpunt dat de wedstrijd definitief zou beslissen. Dat doelpunt viel in de 57eminuut. Een hoge voorzet van Bart werd uit de lucht weggetikt, maar de rebound belandde op het hoofd van Joris die het buitenkansje bijna klinisch verzilverde en de 3 – 1 binnenkopte. De wedstrijd was daarna gespeeld. Na de stormachtige fase na rust bleef ZOB veel beter, maar het aantal kansen bleef beperkt. Wouter en Joris schoten nog naast en Ryan was nog het dichtstbij een doelpunt. Zijn mooie schot belandde in de 85eminuut op de lat. Illustratief was het dat Wouter in de 77eminuut met kramp naar de kant moest. Hij was het symbool voor het hele team dat zich volledig had leeg geknokt om de eerste drie punten van de competitie binnen te halen.

De eerste drie punten zijn binnen. ZOB heeft in de eerste wedstrijd de ambitie om voor het kampioenschap te gaan op het veld getoond. Het is knap dat na een mindere fase in de 1ehelft er in de 2ehelft met volle overgave werd gespeeld om zo toch de winst te pakken. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Schagen. Met de strijdlust van de eerste wedstrijd moet ook deze wedstrijd tot een goed einde kunnen worden gebracht.