De Blokker JO19-2 – ZOB JO19-2 Uitslag: 6 – 0 (4 – 0)

6 - 0

ZOB JO19-2

3e klasse 1

18 mei 2019 13:15

Voor de 2ekeer dit seizoen ging ZOB op bezoek bij De Blokkers. Het eerste duel was het eerste duel van de Najaarscompetitie en werd glansrijk door ZOB met 0 – 3 gewonnen. De laatste uitwedstrijd van dit seizoen eindigde echter voor ZOB in een grote teleurstelling.

Het begin van de wedstrijd was wel voor ZOB. Via Bart en Wouter waren er schotkansen, maar in beide gevallen ging de bal niet tussen de palen. Een keerpunt in de wedstrijd bleek een blessure van de scheidsrechter te worden. Hij kreeg ongelukkig een bal van Lorenzo in het gezicht en dit leverde een bloedneus op. De wedstrijd lag vervolgens enige minuten stil. Na de hervatting begon er van alles mis te gaan bij ZOB. Boaz leek een bal onder controle te krijgen door ver het doel uit te komen, maar een van de rappe spitsen van Blokkers wist de bal toch te veroveren en in het doel te schuiven: 1 – 0. Vanaf dat moment was ZOB iedere controle kwijt over de wedstrijd. Veel individuele fouten aan de kant van ZOB en Blokkers kon naar harte lust de bal diep blijven spelen op de snelle spitsen. Gevolg was dat ZOB wellicht zijn slechtste helft van dit seizoen speelde en door de thuisploeg op de pijnbank werd gelegd. Het leverde de thuisploeg doelpunten op in de 24e, 39een 46eminuut. In de laatste paar minuten voor rust waren er wel tekenen van herstel te zien bij ZOB. Na een mooie pass van Wouter schoot Xaver op de paal. ZOB ging rusten met een kansloze 4 – 0 achterstand.

In de rust moest de harde waarheid onder ogen worden gezien. In de tweede helft zou ZOB van zich af moeten gaan bijten en op weg moeten gaan naar eerherstel. De wedstrijd winnen leek onmogelijk, maar de jacht op een aantal doelpunten moest worden ingezet om toch nog met een redelijk gevoel naar huis te gaan.

Na rust was er zeker sprake van herstel aan de kant van ZOB. Er was een licht overwicht zichtbaar en voorzichtig wist ZOB wel wat kansjes te creëren. Finn, Liam en Lorenzo konden met schoten voor wat gevaar zorgen. Vervelend moment kort na rust was dat aanvoerder Xaver met een enkelblessure moest uitvallen voor de rest van de wedstrijd. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het overwicht van ZOB minder en begon Blokkers ook weer gevaarlijker te worden. In de 79eminuut was ZOB toch dichtbij een doelpunt toen Yannick met links de bal diagonaal inschoot, maar de bal op de paal terecht zag komen. Het leed was helaas nog niet geleden. In de 87eminuut kreeg ZOB nog een penalty tegen. Gelukkig werd deze nog naast geschoven. Maar het verzet van ZOB was al gebroken. Blokkers bleef gemotiveerd en zette nog een keer aan tegen het verslagen ZOB. In de 89een 92eminuut kreeg het scorebord een nog vervelender aanblik en stond er een 6 – 0 overwinning voor De Blokkers op. Vlak voor de laatste goal van De Blokkers kreeg Liam in de 91eminuut nog een mooie kans, maar helaas schoot hij de bal net naast.

Het is nauwelijks te geloven dat ZOB eerder dit seizoen De Blokkers nog met 0 – 3 wist te verslaan. Er was een dag en nacht verschil in het spel, maar dus zeker in de uitslag. ZOB beleefde een absolute offday. Volgende week krijgt ZOB nog de gelegenheid om met glans afscheid van het seizoen te nemen. SVW 27 uit Heerhugowaard, dat vandaag kampioen werd, komt dan op bezoek. Het zou mooi zijn als ZOB erin zou slagen om de kampioen de enige nederlaag van de Voorjaarscompetitie te bezorgen.