Alkmaarsche Boys JO19-1 – ZOB JO19-2 Uitslag 0 – 4 (0 – 0)

0 - 4

ZOB JO19-2

3e klasse 1

30 maart 2019 11:30

Al vrij snel na de nederlaag tegen Zwaluwen kreeg ZOB de kans op revanche. ZOB moest op bezoek bij Alkmaarsche Boys, een van de meest productieve ploegen uit de competitie. Op voorhand kon er een zware, maar zeer interessante wedstrijd tegemoet worden gezien.

ZOB startte zoals de laatste wedstrijden gebruikelijk is meteen heel goed. Al in de 2eminuut verscheen Joris gevaarlijk in het Alkmaarse strafschopgebied zonder dat dit meteen tot direct doelgevaar leidde. Alkmaarsche Boys bleek inderdaad de sterke ploeg te zijn die vooraf verwacht was op basis van de stand in de competitie. In vergelijking met het sterke Zwaluwen waartegen woensdag werd verloren was Alkmaarsche Boys technisch gezien een wat mindere tegenstander, maar vooral door de sterke fysiek en de sterke duelkracht wisten ze het ZOB lastig te maken. In het eerste kwartier schoten Wouter en Joris over en was de thuisploeg gevaarlijk met een schot dat naast ging. Het was goed om te zien dat ZOB vanaf de eerste minuut goed in de wedstrijd zat en dat ook bleef. De wedstrijd ging gelijkwaardig op. ZOB stond verdedigend goed en wist ook aanvallend regelmatig voor de nodige dreiging te zorgen. Iedereen bij ZOB leek in deze wedstrijd te groeien en bleek in een uitstekende vorm te steken. In de 30eminuut waren Moos en Bart gezamenlijk dichtbij een doelpunt, de keeper redde echter de thuisploeg. Tot de rust was er daarna een sterke periode van ZOB. Ze werden aanvallend steeds brutaler en Lorenzo testte de keeper tot twee keer toe van afstand. Een derde poging van Lorenzo leek de inleiding te worden voor de openingsgoal van ZOB. Opnieuw redde de keeper van Alkmaarsche Boys, maar ditmaal was de rebound voor Aron die binnenschoot. De scheidsrechter keurde echter de goal af vanwege buitenspel. Nadat de thuisploeg nog een dreigend schot afvuurde dat overging, leek in de 41eminuut Aron opnieuw ZOB aan de leiding te brengen. Met een kwikzilverige passeerbeweging wist hij zich voor het doel te komen, maar schoot helaas de bal net voorlangs. De beide ploegen hielden elkaar tot de rust in evenwicht: 0 – 0.

In de rust overheerste de tevredenheid over de eerste helft. ZOB herstelde zich prima van de nederlaag van woensdag en had de sterke thuisploeg in toom gehouden en had zelf goede kansen op een voorsprong gehad. Van 100% naar 110% inzet, en de nodige rust in het spel houden was de opdracht voor de tweede helft, om zo de jacht op drie punten in te zetten.

Het was te verwachten dat de thuisploeg de tweede helft meteen furieus zou willen starten om ZOB daarmee meteen onder druk te zetten. Dat lukte gedeeltelijk en het leidde in de 48eminuut tot een dreigende situatie die door Boaz onschadelijk werd gemaakt. Na de eerste aanvallen in de tweede helft van de thuisploeg ging ZOB verder waar het in de eerste helft was gebleven. Ze werden steeds brutaler en begonnen meer en meer controle te krijgen op de wedstrijd. Finn met een kopbal, en Yannick met een schot naast leverde gevaar op voor het doel van Alkmaarsche Boys. In de 62eminuut zou de wedstrijd door ZOB opengebroken worden en zou de wedstrijd ten gunste van hen keren. Moos dreef de bal op en bereikte met een prachtige steekpass Finn die voor de keeper van Alkmaarsche Boys verscheen. Finn promoveerde de prachtige steekpass van Moos tot een doelpunt: 0 – 1. De wedstrijd kantelde in het voordeel van ZOB. De verdediging weer onder leiding van Stefan stond als een huis. Symbool voor de sterke verdediging stond Tim. De thuisploeg was fysiek sterk en   hun spits was op basis van zijn kracht dan ook behoorlijk dreigend. Maar die vond Tim op zijn weg die met zijn fysiek liet zien hem de baas te zijn. Zo af en toe verscheen Tim zelf ook nog eens dreigend in het strafschopgebied van de tegenstander. In de 71eminuut was de thuisploeg nog eenmaal gevaarlijk, maar toen vonden zij Boaz opnieuw op hun weg. Verdedigend stond het dus goed en wat nog restte was dat het middenveld en de aanval de overwinning veilig zouden stellen. In de 78eminuut leverde het druk zetten succes op. Enigszins moegestreden werd er verkeerd uitverdedigd door de thuisploeg en dat leverde balbezit op voor Bart. Die dribbelde met de bal richting het doel en schoot de bal vanaf de rand van het strafschopgebied onberispelijk binnen: 0 – 2. De laatste fase van de wedstrijd leverde een aantal uitstekende aanvallen van ZOB op. Alkmaarsche Boys was op de knieën en ZOB ging op zoek naar meer doelpunten. In de 79eminuut ging Joris vanaf links knap het strafschopgebied in en leverde een perfecte voorzet af op Yannick die van dichtbij 0 – 3 kon binnentikken. In de 82eminuut een bijna identieke aanval. Nu vanaf rechts ging Wouter uitstekend door en hij leverde nu een perfecte voorzet af die nu door Joris van dichtbij werd binnengetikt: 0 – 4. Vrij snel daarna floot de scheidsrechter al af. ZOB nam een prachtige 0 – 4 overwinning mee naar huis.

Op een zonnige middag in Alkmaar liet ZOB waartoe ze in staat zijn. In een uitstekende wedstrijd tegen een van de sterkere ploeg van de competitie werd de nare smaak van de nederlaag van een aantal dagen eerder helemaal weggespoeld. ZOB liet daarmee zien over heel veel karakter te beschikken. Het was genieten! Volgende wedstrijd is thuis tegen een oude bekende: Jong Holland.