ZOB JO19-2 – Jong Holland JO19-3 Uitslag: 6 – 2 (1 – 1)

6 - 2

Jong Holland JO19-3

3e klasse 1

6 april 2019 14:00

Na de mooie overwinning uit tegen Alkmaarsche Boys van een week eerder, ontving ZOB thuis Jong Holland uit Alkmaar. Op de ranglijst stond Jong Holland wat lager dan Alkmaarsche Boys en dus startte ZOB als favoriet aan de wedstrijd. Eerder dit jaar wist ZOB in de Najaarscompetitie al eens met 3 – 4 te winnen van Jong Holland. Vlak voor de wedstrijd kwam het bericht dat vaste kracht Stefan zich ziek moest afmelden en moest er kort voor de wedstrijd nog op zoek worden gegaan naar een nieuwe centrale verdediger. Dat werd Lorenzo, voor wie het de eerste keer zou zijn dat hij op deze plek kwam te spelen. Hij zou dat uitstekend gaan doen.

De wedstrijd stond onder leiding van Fred de Bies, daarbij ondersteund door de vaste ZOB-grensrechter Eric Steevers. Het vertoonde spel en het weer leken wel een beetje op elkaar. Het leek een zonnige middag te kunnen worden, maar de zon bleef wat achter de wolken verscholen.  ZOB was beduidend beter dan de gasten uit Alkmaar, en zo nu en dan combineerde ZOB goed en creëerde het ook de nodige kansen. Maar het duurde lang voordat het krachtsverschil ook echt in de score werd uitgedrukt. In de eerste tien minuten schoten Bart en Moos naast, en Wouter een keer over. In de 13eminuut was Jong Holland met een schot naast voor het eerst gevaarlijk. Na de eerste wissels bij ZOB na 15 minuten bleef hetzelfde spelbeeld. In de 24eminuut was er een mooie kans achtereenvolgens voor Aron en daarna Ryan, maar zij vonden de keeper van Jong Holland op hun weg. In de 25eminuut scoorde ZOB eindelijk de langverwachte openingsgoal. Het was Max die mee naar voren ging en nadat hij zijn schot geblokkeerd zag, de rebound onverbiddelijk in de korte hoek binnenschoot: 1 – 0. Kort na de openingsgoal schoot Moos nog een keer naast en leek ZOB de wedstrijd volledig te controleren. Nadat Joris in de 32eminuut met een schot dat naast ging eerst nog gevaarlijk was voor ZOB, was het Boaz die in de 37eminuut ZOB redde met een prima save. Het was de voorbode van een moeilijke periode voor ZOB. De passing werd slordig en er begon veel mis te gaan en Jong Holland begon toch onverwacht weer kansen te ruiken. Het was een behoorlijke domper dat Jong Holland vanuit een scherpe counter in de 42eminuut op 1 – 1 kwam. Het zou de ruststand worden.

De rust moest dan ook een moment van bezinning worden. De wedstrijd onder controle, maar door de eigen verslapping in het spel stond het gewoon gelijk in de rust. Na rust moest ZOB dus orde op zaken gaan stellen. Gelukkig gebeurde dat dan ook vrij snel na rust. In de 49eminuut kon de keeper van Jong Holland een corner niet onder controle krijgen en de bal viel voor de voeten van de jarige aanvoerder Xaver die de bal van dichtbij intikte. De scheidsrechter constateerde dat de bal de lijn had gepasseerd en wees naar het midden. Dit tot onvrede van Jong Holland. Daarna verliep de wedstrijd zoals ZOB het gehoopt had. De controle was terug en die bleef het tot het einde houden. En in tegenstelling tot de eerste helft zou het verschil ook in de goals worden uitgedrukt. In de 64eminuut verstuurde Kenly een steekpass op Bart die de bal vakkundig binnenschoot: 3 – 1. Kenly was het die in 65eminuut zelf de trekker overhaalde voor 4 – 1. Hij speelde zich goed vrij en schoot van een ruime afstand van buiten het strafschopgebied raak. In de 75eminuut deden de gasten nog iets terug. Een uitstekende aanval die opgezet werd vanaf de rechterkant leverde een perfecte voorzet op die van dichtbij werd binnengetikt: 4 – 2. Nadat Wouter al een paar heel gevaarlijk was geweest schoot hij in de 82eminuut van afstand uitstekend binnen en was ZOB uitgelopen naar een 5 – 2 voorsprong. Het slotakkoord van de wedstrijd was voor Lorenzo. Aan hem was de lastige taak om de taak van Stefan in de verdediging over te nemen en dat deed hij heel bekwaam. Het kwam hem dan ook toe om in de 86eminuut de strafschop te nemen die ZOB kreeg omdat Max was neergelegd in strafschopgebied. Lorenzo schoot de strafschop keihard en haarzuiver binnen. De eindstand van 6 – 2 stond daarmee op het bord. ZOB had gedaan wat het moest doen.

ZOB behaalde een terechte 6 – 2 overwinning op Jong Holland. Afgezien van een korte periode voor rust speelde ZOB een goede wedstrijd. Hoewel ZOB er steeds beter in lijkt te slagen om tot scoren te komen, met een beetje geluk had het verschil nog hoger uit kunnen vallen. Volgende week een nieuwe kans om drie punten binnen te halen. ZOB gaat dan op bezoek bij Wieringerwaard.