ZOB wint eerste duel om promotie met 3-1 van AFC

3 - 1

BFC 1

1e klasse/2e klasse Wedstrijd D

1 juni 2019 14:30

ZOB is de drie finale’s om promotie naar de eerste klasse uitstekend begonnen. Tegen BFC uit Bussum, kwam ZOB na een 0 -1 achterstand sterk terug en won verdiend met 1-3. Door de afwezigheid van enkele spelers moest trainer Mohad Zaoudi weer wat schuiven in de opstelling, en was de ploeg in de eerste twintig minuten wat onwennig en zoekend in de nieuwe samenstelling. BFC was die eerste twintig minuten dan ook de bovenliggende partij, en kwam dan ook verdiend op een 0-1 voorsprong. Na die beginfase nam ZOB het heft in handen, alleen verzuimde de ploeg de kansen af te maken en al voor rust op een voorsprong te staan. Ook in de tweede helft liet ZOB het betere voetbal zien en liep volkomen verdiend uit naar een 3-1 overwinning.

De eerste 10 minuten waren erg rommelig van beide kanten, met veel slordig en onnodig balverlies. BFC had een licht overwicht en komt in de 11e minuut gevaarlijk door. Balverlies bij ZOB aan de rechterkant zorgt voor een snelle counter van BFC maar de spits ziet zijn inzet net naast gaan. In de 19e minuut komt BFC verdiend op een 0-1 voorsprong. Vanaf de linkerkant bij de zijlijn schiet de BFC aanvaller met een fraaie curve de bal over Bjorn Huisman heen in het doel. Gezien het spelbeeld op dat moment een terechte voorsprong voor BFC. Na die beginfase herpakt ZOB zich en wordt duidelijk de bovenliggende partij. In de 23e minuut is er een snelle aanval van ZOB over veel schijven, de bal komt bij Dennis Jansen maar zijn inzet kan met een sliding geblokt worden door een verdediger.

In de 30e minuut wordt de ijverige en goed spelende Nigel Schaasberg neergehaald in het strafschopgebied. De toegekende strafschop wordt beheerst benut door topscoorder Kevin Grent. Vlak voor de wissel is er een scherpe voorzet van Jerrold v d Eeckhout op Dave Ninteman, maar die ziet zijn inzet tot corner verwerkt worden door de BFC doelman. 1 Minuut later is een voorzet van Nigel Schaasberg maar net te scherp voor de geheel vrijstaande Kevin Grent. ZOB verzuimde gezien de kansen om met een voorsprong de rust in te gaan. De tweede helft begon ZOB weer scherp aan de wedstrijd en komt in de 46e minuut op een 2-1 voorsprong. Een strakke corner van Dennis Pals  komt precies op maat bij de inkomende centrale verdediger Mike v Koert, die met een fraaie volley de keeper kansloos laat. In de 49e minuut combineren Jerrold v d Eeckhout en Nigel Schaasberg door de verdediging van BFC, maar de doelman weet de inzet van Nigel Schaasberg tot corner te verwerken.

In de 50e minuut komt de snelle spits van BFC gevaarlijk door, maar zijn inzet gaat voor langs. In de 53e minuut draait Dave Ninteman goed weg in het strafschopgebied, de uitblinkende doelman weet zijn inzet fraai te keren. In de 54e minuut soleert de snelle spits door de verdediging van ZOB, keeper Bjorn Huisman weet zijn inzet met de voet tot corner te verwerken. Rond de 70e minuut bezorgen corners van BFC voor wat hachelijke momenten voor het ZOB doel, keeper Bjorn Huisman weet tot twee keer toe de bal knap weg te werken. In de 78e minuut komt de vrijdag getrouwde Colin Coenderman in het veld voor de licht geblesseerde Dennis Jansen. De instelling van Colin is tekenend voor het hele team, dat er alles aan wil doen om promotie te halen. In de 87e minuut speelt Dennis Pals Dave Ninteman vrij voor de keeper, maar ook deze keer weet de uitblinkende doelman de inzet van Dave te stoppen.

In de 88e minuut beslist ZOB de wedstrijd definitief. Opnieuw ziet Dave Ninteman zijn inzet gestopt worden door de doelman, maar deze keer is de rebound voor de attente Nigel Schaasberg die de 3-1 binnenwerkt. Een verdiende overwinning voor ZOB, dat alleen wat moeite had met BFC in de beginfase, zich knap herstelde en volkomen verdiend de volgende ronde van de nacompetitie haalt. De volgende tegenstander is 1e Klasser Aalsmeer, dat met 3-1 Arsenal versloeg. De ploeg moet er zeker rekening mee houden dat deze tegenstander beter voor de dag zal komen dan BFC. Nigel Schaasberg werd gekozen tot man off the match en ontvangt de bon die beschikbaar is gesteld door vishandel Sier en Jonk op de koemarkt in Purmerend.

Scoreverloop:   19e min.            0-1       BFC

30e min.            1-1       Kevin Grent (pen.)

46e min.            2-1       Mike v Koert

88e min.            3-1       Nigel Schaasberg