Datum

9 november 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Uit bij het thuis nog ongeslagen Zuidvogels heeft ZOB de aansluiting met de middenmoot niet kunnen maken. Al in de eerste 10 minuten van de wedstrijd keek de ploeg van trainer Mohad Zaoudi tegen een 2-0 achterstand aan, en liep de gehele wedstrijd achter de feiten aan.

De eerste kansen waren echter wel voor ZOB, in de eerste minuut gaat middenvelder Danny Streekstra gevaarlijk op de Zuidvogels doelman af, in plaats van af te drukken in kansrijke positie legt de middenvelder de bal af maar deze kan onderschept worden door een verdediger. In de 3e minuut gaat een fraaie omhaal van Donny v d Pol maar net naast het doel van van keeper Danny Been. In de 4e minuut gaat Nigel schaasberg goed door over de rechterkant, zijn voorzet komt bij spits Kevin Grent die de bal in de handen van de keeper kopt. Na deze acties nam de thuisploeg het initiatief en komt in de 5e minuut op voorsprong.

Zuidvogels combineert wel heel erg makkelijk door de ZOB defensie, en de geheel vrijstaande Donny v d Pol kan vanaf de strafschopstip simpel de 1-0 binnen schuiven. In de 7e minuut heeft ZOB nog geluk dat een afstandsschot van Martin Campbell achter doelman Danny Been op de paal komt. 2 Minuten later was het toch raak voor Zuidvogels, Hidde van Erkel stuurt met een bekeken pass Martin Campbell de diepte in, hij omspeelt doelman Danny Been en scoort de 2-0.

Verdedigend zag het er bij ZOB niet goed uit, en het middenveld werd in de eerste fase van de wedstrijd overlopen. Toch kwam ZOB na de snelle achterstand wel wat beter in de wedstrijd, in de 20e minuut komt Colin Coenderman gevaarlijk door over de linkerkant, zijn voorzet komt bij de vrijstaande Kevin Grent, die de bal niet goed weet te raken en een makkelijke prooi is voor de doelman van Zuidvogels. In de 28e minuut stuurt Stefan v Wonderen Dave Ninteman de diepte in, alleen voor de doelman gaat zijn lob hoog over. In de 30e minuut komt ZOB op een 3-0 achterstand en is de wedstrijd gespeeld. Weer was het Martin Campbell die zijn tegenstander de baas was, zijn voorzet komt bij de inkomende Jorni Camps die met een lage schuiver in de korte hoek doelman Danny Been passeert. ZOB krijgt opnieuw een les in effectiviteit van de tegenstander, van de vier kansen scoort Zuidvogels er drie, en van de drie kansen die ZOB kreeg werd niet gescoord.

De tweede helft zakte Zuidvogels wat in en liet bij de 3-0 stand ZOB het spel maken en loerde op de counter. ZOB had in de tweede helft dan wel het overwicht, echt gevaarlijke kansen leverde dit niet op. In de eerste minuut van de tweede helft gaat de spits wat te fel door op doelman Danny Been, deze raakt geblesseerd en moet behandeld worden, opvallend was het dat zowel de assistent-scheidsrechter als de scheidsrechter het voorval niet hadden gezien. In de 58e minuut gaat Gregory Schaken alleen op keeper Danny Been af, deze weet zijn inzet fraai te stoppen. In de 72e minuut wordt de ingevallen Dennis Jansen neergelegd door een verdediger, de vrije trap wordt door Colin Coenderman laag op Dennis Jansen gespeeld die met een harde schuiver de doelman van Zuidvogels kansloos laat.

In de 72e minuut komt een voorzet van Nigel Schaasberg bij Colin Coenderman die echter hoog over schiet. In de 78 minuut komt de spits van Zuidvogels opnieuw alleen voor doelman Danny Been, en ook nu weet de keeper redding te brengen. In blessuretijd wordt er aan de linkerkant slecht uitverdedigd bij ZOB, Gregory Schaken weet hier van te profiteren en scoort in de verre hoek de 4-1.  Een verdiende overwinning voor Zuidvogels, al zal ZOB voortaan in het verdere verloop van de competitie wat feller en agressiever moeten beginnen aan de wedstrijd, wil het niet iedere keer achter de feiten aan lopen.