Scheidsrechter

R.J. (Ron) Collé

Accommodatie

Onbekend

Uit bij Huizen in de laatste wedstrijd voor de winterstop heeft ZOB met een 1-3 overwinning uitstekende zaken gedaan in de strijd om de onderste plaatsen. In de stromende regen die bijna de gehele wedstrijd duurde, was het gladde veld voor beide ploegen zeer moeilijk bespeelbaar. ZOB speelde tactisch een sterke wedstrijd, stond verdedigend goed en gaf maar heel weinig kansen weg aan de gastheren uit Huizen. Gezien het aantal kansen had ZOB de wedstrijd al eerder in zijn voordeel moeten beslissen, nu bleef het tot in de blessuretijd spannend.

In de 8e minuut is er de eerste dreiging van ZOB, Colin Coenderman zet knap voor vanaf de linkerkant op Stefan v Wonderen, zijn kopbal bij de 2e paal kan gepakt worden door de Huizen doelman. In de 12e minuut moet doelman Danny Been handelend optreden op een afstandsschot van een Huizen middenvelder. De harde regen maakte combineren erg moeilijk op het gladde veld, van beide kanten waren er veel foute passes en was er daar door veel balverlies. In de 31e minuut komt de Huizen spits alleen voor doelman Danny Been, deze weet zijn inzet met de voet tot corner te verwerken. In de 33e minuut komt ZOB op een 0-1 voorsprong. Een afstandsschot van de ijverige Rowin Mol komt via een verdediger voor de voeten van spits Colin Coenderman, deze laat met een harde lage schuiver de doelman van Huizen kansloos.

ZOB blijft op het gladde veld wel combinerend de betere ploeg, en had in de 51e minuut op 2-0 kunnen komen. Een voorzet van Stefan v Wonderen komt bij de 2e paal bij de meegekomen Danny Streekstra, deze schiet de bal hard tegen de keeper aan, de terugspringende bal komt voor de voeten van Dennis Jansen maar zijn inzet gaat over het doel van Huizen. In de 62e minuut is er een grote kans voor Huizen, een vrije trap komt voor de voeten van de spits, maar in kansrijke positie schiet hij naast. In de 64e minuut is er een snelle en vlot lopende aanval van ZOB, Rowin Mol plaatst de bal terug op de inkomende Stefan v Wonderen die met een harde schuiver in de verre hoek de Huizen doelman kansloos laat. In de 76e minuut gaat de snelle Stefan v Wonderen goed de diepte in, hij legt de bal terug op de inkomende Dennis Jansen, maar deze ziet zijn inzet over gaan.

Een minuut later scoort Huizen de 1-2. Vanaf de rechterkant wordt de bal voorgegeven op de geheel vrijstaande spits Nassir Maachi die simpel de 1-2 binnen kan koppen. Na deze treffer is er een fase in de wedstrijd waarin Huizen ZOB in de verdediging drukt en zijn er enkele hachelijke momenten voor het doel van keeper Danny Been. ZOB blijft echter gevaarlijk in de counter en in de 78e minuut kan een afstandsschot van Dennis Pals maar net door de doelman van Huizen tot corner verwerkt worden. Huizen is vooral gevaarlijk uit dode spelmomenten, corners en vrije trappen zorgen voor spannende momenten in het strafschopgebied van ZOB.In de 81e minuut gaat een vrije trap van Huizen maar net voor langs het doel van ZOB.

In de slotfase krijgt ZOB nog enkele grote kansen om de score verder uit te bouwen. In de 88e minuut speelt Dave Ninteman Dennis Jansen aan, maar deze schiet in kansrijke positie over. 2 minuten later gaat de kleine middenvelder alleen op de doelman van Huizen af, maar deze weet met veel moeite zijn inzet te stoppen. In blessuretijd komt ZOB op een 1-3 voorsprong. Een verdediger van Huizen speelt de bal te zacht terug op zijn doelman, de snelle Stefan v Wonderen profiteert en laat met een bekeken schuiver de keeper voor de derde keer kansloos. Een gezien de kansen verhouding verdiende overwinning voor ZOB, de ploeg verzuimde alleen om de wedstrijd eerder in het slot te gooien. Staf en spelers kunnen met een goed gevoel de winterstop in, door de overwinning heeft de ploeg de aansluiting met de grote middenmoot behouden, al blijven de verschillen klein in deze sterke competitie. Op 18 januari oefent de ploeg tegen FC Zaandam, en op 25 januari wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd bij het sterke Scherpenzeel dat verrassend met 3-2 bij BOL verloor. Het is dus duidelijk dat deze competitie onvoorspelbaar is.

Scoreverloop: 33e min.          Colin Coenderman     0-1

64e min.          Stefan v Wonderen    0-2

75e min.          Nassir Maachi            1-2

92e min.          Stefan v Wonderen    1-3