Assist: Kevin Grent
63'

1e klasse A

19 oktober 2019 14:30

ZOB heeft de eerste overwinning in de competitie te pakken. Thuis tegen AFC werd overtuigend met 4-0 gewonnen. In de eerste wedstrijden heeft de ploeg al laten zien goed mee te kunnen komen in deze klasse, alleen bleven door wat gebrek aan geluk de resultaten nog uit. Door het vertoonde spel in de eerdere wedstrijden kon een overwinning niet lang uitblijven. Tegen AFC uit Amsterdam, toch
een gerenommeerde tegenstander uit de competitie, werd dus een ruime en geenszins geflatteerde overwinning behaald.

ZOB begon goed aan de wedstrijd, en speelde vanaf het beginsignaal met meer dreiging dan de gasten uit Amsterdam. Het eerste half uur leverde echter geen kansen op voor beide teams. In de 31e minuut komt ZOB terecht op voorsprong. Stefan van Wonderen ziet zijn inzet geblokt worden door een tegenstander, de bal gaat omhoog en wordt door de attente spits Kevin Grent binnen gekopt. ZOB blijft met veel dreiging spelen, en AFC kan niet echt voor gevaar zorgen voor het ZOB doel.

Ook in de tweede helft blijft ZOB de betere ploeg en komt al gauw op 2-0. In de 48e minuut stuurt Kevin Grent Stefan van Wonderen de diepte in, en op zijn harde lage schuiver is de doelman van AFC kansloos. De snelle aanvaller raakt in de 53e minuut de onderkant van de lat, en uit de ontstane corner kopt Rowin Mol de bal op het dak van het doel. In de 72e minuut combineren Dennis Jansen en Stefan v Wonderen door de AFC defensie, een verdediger kan de aanval onderbreken maar raakt de bal weer kwijt aan Dennis Jansen, de kleine aanvaller soleert langs twee tegenstanders en scoort beheerst de 3-0.

In de slotfase maakt Stefan v Wonderen nog zijn tweede doelpunt van de middag, en heeft ZOB de overwinning die zo hard nodig was te pakken. Dinsdagavond speelt de ploeg uit bij Spirit30 voor de beker, en zaterdag wacht voor het eerste en tweede team de derby bij Monnickendam. De ploeg kan met het vertoonde spel de wedstrijden met vertrouwen tegemoet zien.

Stefan van Wonderen werd gekozen tot man off the match en mocht de visbon , die beschikbaar is gesteld door vishandel Sier en Jonk van de Koemarkt in Purmerend, in ontvangst nemen.

De wedstrijdbal werd geschonken door de vrienden van ZOB.