ZCFC 8 - ZOB 6 Einduitslag: 4 - 1 (2 - 0)

ZOB 6

Groep 3 02

5 september 2020 10:15

D. (David) Kooi

De eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen was een uitwedstrijd tegen ZCFC in de eerste ronde van de bekercompetitie. De start van het seizoen was een week uitgesteld na de afgelasting van een week eerder van de wedstrijd tegen Meervogels 31. De grote vraag voor iedereen die nu weer met sport gaat beginnen is: hoe is men uit de lock down vanwege het Cornavirus gekomen? Het antwoord na de wedstrijd tegen ZCFC is voor ZOB 6 helaas niet zo best….

Iedereen had er natuurlijk weer heel veel zin om te beginnen met voetballen. Na een half jaar stonden de mannen van ZOB voor het eerst weer op het veld voor een officiële wedstrijd. ZOB bleek in deze wedstrijd de scherpte te missen die nodig is om een wedstrijd naar de hand te zetten.  Tegenstander ZCFC kwam een stuk beter voor de dag. Wellicht hadden zij het voordeel een week eerder al hun eerste wedstrijd weer te hebben gespeeld.

De beginfase werd al meteen gedomineerd door de thuisploeg. Het gevaarlijkste moment was in de 6emoment toen een vrije schop van ZCFC op de lat belandde. In de 14e minuut was Ryan de reddende engel toen hij een bal van de lijn afhaalde. ZOB kon er weinig tegenoverstellen en een doelpunt van de thuisploeg leek onvermijdelijk. In de 24e minuut viel die dan ook. Na de openingsgoal veranderde het spelbeeld niet, maar in de 30e minuut wist ZOB zich voor het eerst wel aanvallend te onderscheiden. Jan leek in het strafschopgebied vrij te komen, maar helaas kwam hij net te kort om de bal voor de keeper van ZCFC binnen te tikken. Helaas kon ZOB geen gevolg aan deze eerste kans te geven. Sterker nog, in de 39e minuut kwam de thuisploeg op 2 – 0. Kort nadat ZCFC een vrije trap had genomen kwam de afvallende bal alsnog in het strafschopgebied van ZOB. Van dichtbij werd er gescoord. De ruststand werd 2 – 0.

Alles is nu anders in deze periode van Corona. Dus in de rust geen gang naar de kleedkamer, maar een kop thee langs het veld. De teambespreking werd op het veld gehouden. Vol goede moed begon ZOB aan de tweede helft. Zeker in de fase na rust zat ZOB beter in de wedstrijd. Ondanks dat bleef de thuisploeg de betere ploeg. ZOB kreeg weer hoop toen er in de 58e minuut slecht werd uitverdedigd door de thuisploeg. Jan kwam aan de bal en vanaf links kwam hij binnen het strafschopgebied van ZCFC en schoof de bal beheerst binnen: 2 – 1. Daarmee leek ZOB de wedstrijd toch weer nieuw leven in te blazen. Maar het was ook het sein voor de thuisploeg om er weer een schepje bovenop te gooien. Het bleek dat ZOB deze middag te kort kwam om de beter spelende thuisploeg te verslaan. In de 66e minuut kwam de thuisploeg op 3 – 1 nadat een vrije schop van ZCFC maar ten dele gekeerd kon worden. De afvallende bal werd vanaf de rand van het strafschopgebied binnengeschoten: 3 – 1. Nog één keer probeerde ZOB terug te komen in de wedstrijd. In de 69e minuut kopte Wouter net over uit een hoekschop van Dion. En in de 72e minuut was ZOB dichtbij de aansluitingstreffer toen Ryan een vrije schop op de paal schoot. Het sierde ZOB dat het tot het einde bleef proberen om dichterbij ZCFC te komen. In de onvermijdelijke counters die zouden volgen wist Boaz zich nog een keer te onderscheiden met een knappe redding. In de 88e minuut kwam de eindstand op het bord. ZOB ging vrij massaal naar voren en achterin werd veel ruimte weggeven. ZCFC maakte heel knap gebruik van de geboden ruimte en counterde naar 4 – 1. De eerste wedstrijd van het seizoen eindigde in een duidelijke nederlaag.

De bekercompetitie is vanouds de periode van het seizoen waarin iedereen weer moet toewerken naar de juiste vorm. Nieuwe spelers moeten worden ingepast en de verplichte stilstand van een half jaar is een extra handicap. In de tweede wedstrijd van de bekercompetitie kan een stap worden gezet om terug keren naar de goede vorm van het einde van het vorige seizoen. Tegenstander is dan Meervogels in deze inhaalwedstrijd.