ZOB 6 – De Flamingo’s 2 Uitslag: 5 – 3 (1 – 2)

5 - 3

Flamingo s 64 (de) 2

Groep 3 02

12 september 2020 12:00

In de laatste wedstrijd van de bekercompetitie stond er alleen nog de eer op het spel. Beide ploegen hadden de eerste twee wedstrijden verloren. Vanwege het drukke programma bij ZOB werd deze thuiswedstrijd op het veld van De Flamingo’s in Alkmaar gespeeld.

De intentie van ZOB was om er aanvallende wedstrijd van de maken. Stefan ontbrak als verdediger en werd op zijn plek vervangen door Ryan, die als middenvelder voor de nodige aanvallende prikkels moest gaan zorgen. Alle goede bedoelingen ten spijt was de start van ZOB bijzonder slecht. Al in de 4e minuut stond Flamingo’s met 0 – 1 voor. ZOB kreeg een vrije trap tegen nadat Wouter onterecht werd afgefloten voor een overtreding. De organisatie bij ZOB was weg en even leek Boaz de bal nog te stoppen, maar de bal rolde via de paal toch binnen. Maar al vrij snel bleek dat ZOB zeker niet de mindere was. Het spel werd naar zich toegetrokken en in de fase na een minuut of 10 spelen begon de druk groot te worden op het doel van De Flamingo’s. Wouter en Yannick waren met hun schoten dichtbij. Maar in de 21e minuut was het Koen die de gelijkmaker scoorde. Het eerste doelpunt van hem in zijn eerste seizoen als speler van ZOB. Een aanval belandde bij Koen dia vanaf rechts alleen voor de keeper kwam te staan. In twee instanties schoot Koen 1 – 1 binnen. Een mooi moment voor Koen en belangrijk natuurlijk voor ZOB. Het leek dat ZOB daarna snel op zoek zou gaan naar de voorsprong. Jan was met een bal op de paal al meteen dichtbij.  Maar het zou Flamingo’s zijn die in de 27e minuut weer de leiding zou nemen. Het doelpunt viel bijna letterlijk uit de lucht. Een schot van grote afstand kwam op de onderkant van de lat en stuiterde het veld weer in, Boaz kon er net niet bij toe de bal van dichtbij werd binnengetikt: 1 – 2. De stand was geen juiste afspiegeling van de wedstrijd en ZOB ging wat sneller dan verwacht (in de 39e minuut ?!) met een achterstand rusten.

ZOB kwam uitstekend uit de startblokken in de tweede helft. Al meteen in de 46e minuut kwam Tim mee naar voren en kreeg de bal van buiten het strafschopgebied van Flamingo’s aangespeeld. Als een volleerd aanvaller soleerde hij het strafschopgebied binnen en schoot de bal droog binnen: 2 – 2. Een dik verdiende gelijkmaker en het sein was gegeven voor een nog leukere tweede helft. De keeper van Flamingo’s zou in de tweede helft uitgroeien tot de grote uitblinker aan Alkmaarse kant. Kansen kwamen er via Joris en Dion. In de 63e minuut was er eindelijk de voorsprong voor ZOB. Jan dribbelde vanaf rechts en gaf de bal laag voor en Joris kon van dichtbij 3 – 2 binnenschieten. Het overwicht van ZOB werd groter en groter en Flamingo’s leek op zijn laatste benen te lopen. De mooiste kansen in die fase waren er voor Moos en Wouter. Vreemd genoeg liet ZOB de voorsprong toch weer uit handen glippen. In een van de spaarzame uitvallen (80e minuut) van Flamingo’s stond ZOB voor een momentje niet helemaal juist, maar toch leek de aanval afgeslagen te kunnen worden. Maar vanaf de linkerkant werd de bal toch binnen gedraaid en ging de bal over Boaz de bovenhoek in: 3 – 3. Het was de wereld op zijn kop en het leek erop dat ZOB zichzelf enorm te kort deed door de wedstrijd niet te gaan winnen. Maar ZOB zou nog een keer aanzetten en vol voor de winst gaan. Na een eerste kans voor Yannick was het in de 84e minuut raak door Finn. Een haarzuivere voorzet van Dion vanaf rechts werd door Finn al vallend prachtig binnen gekopt: 4 – 3. Dit keer zou ZOB de leiding niet meer uit handen geven. In de 87e minuut raakte Finn de paal en Lorenzo en Jan schoten kort na elkaar over. In de 97eminuut werd uiteindelijk de wedstrijd definitief beslist. Dit keer was het Moos vanaf links die de bal op het hoofd van Finn legde en op bijna identieke wijze als bij het 4e doelpunt kopte Finn weer raak: 5 – 3. En na 100 minuten vond de scheidsrechter het welletjes en floot af. Hoewel de overwinning alleen één voor de statistieken was, het gaf ZOB wel het nodige zelfvertrouwen op weg naar de competitie.

De overwinning op De Flamingo’s was dik verdiend. ZOB speelde zondermeer de beste wedstrijd van het seizoen. Enige punt van kritiek zou kunnen zijn dat het niet veel eerder de wedstrijd besliste en het zich onnodig moeilijk maakte. Maar er is goede basis gelegd voor de wedstrijd tegen Kwadijk voor de competitie volgende week.