Datum

26 september 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Met twee overwinningen is ZOB de competitie sterk begonnen. Werd vorige week Nootdorp overtuigend met 1-4 verslagen, werd in de eerste thuiswedstrijd BOL met een 3-1 nederlaag huiswaarts gestuurd. Trainer Mohad Zaoudi kan nog steeds niet beschikken over een geheel fitte selectie, maar deze is in de breedte groot genoeg om dit op te vangen. Net als tegen Nootdorp komt ZOB op een 0-1 achterstand, de ploeg liet zich echter niet van de wijs brengen door deze treffer, was voetballend de betere ploeg en liep volkomen verdiend uit naar een 3-1 overwinning.

Dennis_Pals_haalt_uit.JPG

Als in de 1e minuut moest ZOB een tegenvaller incasseren. Een vrije trap van een meter of twintig wordt door BOL middenvelder Tristan Verbeek fraai over de muur in de bovenhoek gekruld. Na deze treffer had ZOB wat moeite om in de wedstrijd te komen, maar trok toch langzaam maar zeker het initiatief naar zich toe. ZOB was combinerend duidelijk beter dan zijn tegenstander maar echt grote kansen leverde dit niet op, en beide verdedigingen stonden goed. In de 26e minuut komt BOL gevaarlijk door, de inzet van Danny Konijn wordt fraai gestopt door doelman Tim van Duuren. Een minuut later komt ZOB terecht op gelijke hoogte. Met een effectvol afstandsschot van een meter of vijfentwintig weet Nigel Schaasberg doelman Melvin Habets van BOL te verrassen.

Dennis_Jansen_concentratie.JPG

ZOB houdt het initiatief, maar kan niet echt tot uitgespeelde kansen komen, en ook BOL komt niet gevaarlijk door voor het ZOB doel. Gezien de mogelijkheden is de 1-1 ruststand wel terecht, al is ZOB gedurende de eerste helft wel duidelijk de betere ploeg. Ook in de tweede helft blijft ZOB het initiatief houden en is het wachten op een tweede treffer. In de 60e minuut gaat Romeo Fenduca goed door aan de rechterkant, zijn voorzet komt bij Yassin El Yaakoubi, maar die ziet zijn omhaal net naast gaan. In de 63e minuut komt ZOB gezien de veldverhouding terecht op een 2-1 voorsprong. Yassin El Yaakoubi wordt neergelegd n het strafschopgebied, al waren de meningen verdeeld of dit echt het geval was. Rowin Mol benutte dit buitenkansje feilloos. Ook na deze treffer bleef ZOB goed en snel combineren, en omdat het ook verdedigend goed stond kon BOL maar zelden gevaarlijk worden.

Nigel_haalt_uit.JPG

In de 71e minuut gaat Dennis Jansen goed door langs de zijkant, zijn voorzet wordt door Colin Coenderman in het doel gewerkt maar zijn inzet wordt fraai gestopt door doelman Melvin Habets. In de 77e minuut komt ZOB op een 3-1 voorsprong. De kleine bewegelijke Dennis Jansen soleert door de verdediging van BOL, zet twee tegenstanders tegelijk op het verkeerde been en werkt schitterend af en is de wedstrijd in feite beslist. In de 89e minuut komt BOL speler Danny Konijn alleen voor doelman Tim v Duuren, deze weet zijn inzet knap te stoppen. In de 90e minuut krijgt een speler van BOL door een onbesuisde actie terecht zijn tweede gele kaart en moet BOL in de slotfase met tien man verder. Een volkomen verdiende overwinning voor ZOB, dat nu samen met AFC , VELO en Zwaluwen 30 koploper is op doelsaldo. Nigel Schaasberg werd gekozen tot man off the match en ontving de visbon die beschikbaar is gesteld door vishandel Sier en Jonk van de Koemarkt 6 in Purmerend. Zaterdag wacht de uitwedstrijd bij Valken 68, deze tegenstander behaalde een knappe 2-3 zege uit bij het sterke WV-HEDW. De ploeg is dus gewaarschuwd voor deze nog onbekende tegenstander.