88'
Assist: Dennis Pals

1e klasse A

19 september 2020 14:30

Na twee teleurstellende nederlagen in het bekertoernooi is de ploeg van trainer Mohad Zaoudi uitstekend begonnen aan de competitie. Uit bij Nootdorp, een ploeg waartegen ZOB nog nooit voetbalde, werd overtuigend met 1-4 gewonnen. In de eerste helft had ZOB een licht overwicht, maar kwam wel met 1-0 achter. In de tweede helft was ZOB duidelijk de betere ploeg en won volkomen verdiend van de eerste onbekende tegenstander. In de competitie zijn er nog zes nieuwe ploegen bijgekomen waartegen ZOB nog nooit voetbalde. Er valt dan ook niet veel te zeggen over de krachtsverhoudingen, maar de start van de competitie is in ieder geval uitstekend.

Rowin_kopt_.JPG

Het eerste gevaar in de wedstrijd komt van Nootdorp, maar het schot van de spits kan gepakt worden door doelman Tim v Duuren. Bij de tegenstanders liepen veel lange spelers, en werd vaak de diepte gezocht met een hoge lange bal. Het eerste gevaar van ZOB komt uit een corner van Dennis Pals die vindt de vrijstaande Rowin Mol, maar zijn kopbal kan gepakt worden door de Nootdorp doelman. In de 25e minuut komt ZOB op een 1-0 achterstand. Een vrije trap vanaf de linkerkant wordt hoog voor het doel geschoten, de geheel vrijstaande spits kan vrij inkoppen en ziet ZOB er verdedigend niet goed uit. Langzaam maar zeker trekt ZOB de wedstrijd naar zich toe, is combinerend beter dan de tegenstander, en komen er ook kansen. In de 40e minuut komt een voorzet van Yassin El Yaakoubi bij de vrijstaande Dennis Pals maar die ziet zijn inzet gestopt worden door de keeper. De gelijkmaker komt vlak voor de wissel op een uitstekend moment. Een vlot lopende combinatie vanaf rechts tussen Yassin El Yaakoubi en Dennis Jansen die met Eén keer raken de verdediging uitspelen, de voorzet van Dennis Jansen komt bij de inkomende spits Colin Coenderman die de doelman kansloos laat. Door deze treffer gaat de ploeg met veel vertrouwen de kleedkamer in.

Tim_redt_fraai_in_de_lucht_.JPG

De tweede helft is duidelijk voor ZOB, en krijgt de ploeg steeds meer grip op de wedstrijd. In de 50e minuut gaat centrale verdediger Rowin Mol goed door over de as van het veld, in het strafschopgebied kan hij pas gestopt worden door een overtreding. De toegekende strafschop wordt echter gemist. De ploeg zet zich goed over deze teleurstelling heen, en 3 minuten later scoort Yassin El Yaakoubi maar doet dit vanuit buitenspelpositie en wordt de treffer afgekeurd door de scheidsrechter. In de 62e minuut komt de ploeg verdiend op voorsprong. Een vrije trap van Dennis Jansen wordt door een verdediger onder druk van Rowin Mol in het eigen doel gewerkt. Ook na deze treffer blijft ZOB de bovenliggende partij al kan Nootdorp n de 71e minuut wel gevaarlijk doorkomen. De inzet van de spits wordt fraai gestopt door keeper Tim v Duuren.

ZOB_viert_treffer.JPG

In de 82e minuut komt ZOB op een 3-1 voorsprong en is de wedstrijd beslist. Dave Ninteman stuurt Dennis Jansen de diepte in, de behendige speler scoort fraai in de korte hoek. In de slotfase is Nootdorp nog gevaarlijk uit een corner maar wordt de bal over het doel geschoten. Vlak voor tijd is het opnieuw Dennis Jansen die scoort. Nu is het Dennis Pals die met een fraaie pass de kleine aanvaller de diepte in stuurt, hij omspeelt fraai zijn tegenstander en scoort hard en hoog in het dak van het doel achter de kansloze Nootdorp keeper. Een verdiende overwinning van een beter combinerend ZOB, dat zo een uitstekende start kent van de competitie. Zaterdag thuis tegen BOL kan de ploeg laten zien dat er dit seizoen echt rekening gehouden moet worden met ZOB.