ZOB JO11-1 strijd tegen “scheidsrechter” WSV 1930

5 september 2020 8:30

L. (Leider) Leider

Eindelijk de competitie is weer begonnen! Een aantal nieuwe gezichten, maar verder vooral weer de bekende koppies. Heerlijk om weer aan de slag te kunnen.

We hebben een goede voorbereiding gehad, goede trainingen, veel oefenwedstrijden met wisselend succes. Het gevoel is goed.

Vanmorgen bizar vroege wedstrijd uit tegen WSV 1930. 8.00 uur verzamelen hebben we al een aantal jaar niet meer meegemaakt, gelukkig iedereen op tijd.  Onze vaste reporter Erik was vandaag helaas niet aanwezig. Vroege tijdstip en het gemis van onze fijne reporter maakt ons toch wel een beetje nerveus, ging dat wel goedkomen vandaag…

Al voor de wedstrijd begonnen was enige discussie met de tegenpartij; veld moet kleiner. Na enig gemor wordt het veld dan toch in juiste afmeting uitgezet. Als de tegenstander ons dan ook nog verward met “die andere club uit de Beemster” is de toon pas echt gezet.

Messen tussen de tanden en gas op die lolly!

Helaas blijkt WSV net even beter als ons. Ze zijn feller op de bal en spelen beter over. De eerste kansen zijn dan ook voor hun; gelukkig voor ons zijn ze minder goed in afmaken. We gaan met enige mazzel met de brilstand de eerste time-out in.

Vlak na de time-out is het uiteindelijk wel raak voor WSV. Eerlijk is eerlijk.. terecht. Wij lijken dan toch echt wakker te worden en na een aantal aanmoedigingen van zijkant lijkt de beuk er nu ook echt in te gaan. Mooi om te zien! En wat blijkt, ze zijn helemaal niet beter als ons. De betere kansen zijn opeens voor ons. Helaas lijkt dat de scheidsrechter(uhhh lees leider van tegenstander) heel erg te frustreren en deze fluit op wonderlijke manier opeens werkelijk alles tegen! Ongekend hoe een ‘volwassen’ man zich laat kennen tegenover onze spelertjes. Schandalig!

Een vrije trap mag niet genomen worden omdat de keeper van de tegenstander nog niet klaar staat?

Een overduidelijk doelpunt wordt afgekeurd, bal niet helemaal over de lijn?

Terwijl speler letterlijk en figuurlijk aan ons been hangt, geen penalty?

Oftewel 3 goals gepikt in nog geen 15 minuten tijd. Over de eventuele corners, uitballen en afstand houden ga ik u niet eens vermoeien.

Uiteindelijk na heel lang vechten tegen met name “de man in het zwart” maakt de tegenstander uit een mooie aanval in het laatste kwart de 2-0. Mooie goal. Super zonde want we waren echter beter in de 2e helft.

Onze mannen hebben werkelijk alles gegeven en hadden minimaal een gelijkspel verdiend, maar helaas blijkt dit bij sommige clubs niet mogelijk. Al had ik dat persoonlijk niet bij deze club verwacht.. Jammer. Ik denk dat ik namens iedereen spreek, dat deze wedstrijd nog wel een aantal dagen heeft nagedreund.

Wij als coach zijn in ieder geval mega, mega trots op jullie mannen! Wat hebben jullie als team gestreden! Een goede basis voor de rest van de competitie. Op naar de volgende wedstrijden!