17 augustus 2021 20:00

ZOB wint met 0-3 uit bij DWS

Colin_Coenderman.JPG
Colin Coenderman scoort de openingstreffer

Na 9 ½ maand zonder voetbal i.v.m. corona heeft ZOB weer eens een wedstrijd gespeeld. Voor zowel de spelers als het publiek was het gewoon weer prettig dat de bal weer rolde in een oefenwedstrijd. Uit bij DWS dat uitkomt in de 2e klasse zondag werd een regelmatige en verdiende 0-3 overwinning behaald. Trainer/coach Mohad Zaoudi kon nog niet beschikken over de gehele selectie, er waren door vakanties nog zes spelers afwezig. Nieuwkomer Kid Ronday was wel aanwezig, en de spits scoorde meteen twee keer.  Ook opvallend was het debuut van de 17 jarige Julian v d Lubbe speler uit de jeugd van ZOB. De jonge speler speelde de eerste helft linksachter en de tweede helft op het middenveld en deed dit heel verdienstelijk.

spelers_vieren_treffer.JPG
Spelers vieren het doelpunt

De tegenstander die er al twee oefenwedstrijden op had zitten, was in balbezit en in het combinatiespel duidelijk minder dan ZOB. Al in de 6e minuut komt ZOB op een 0-1 voorsprong. Een scherpe voorzet van Yassin El Yaakoubi wordt door de doelman van DWS voor de voeten van Colin Coenderman gestompt, en deze haalt vanaf de rand van de zestien hard en doeltreffend uit. Op het door de regen gladde kunstgrasveld schoot de lange hoge bal vaak door, en was combineren over de grond duidelijk een betere optie. ZOB was duidelijk de bovenliggende partij, en het was opvallend dat DWS in de gehele wedstrijd geen kans wist te creëren.

Luchtduel_Rowin.JPG
Rowin Mol en Marko Pals in de verdediging

In de tweede helft een zelfde spelbeeld, een beter combinerend ZOB, en een tegenstander die niet voor gevaar kon zorgen voor het doel van keeper Danny Been. In de 55e minuut liet Kid Ronday op fraaie wijze zijn voeten spreken. Een voorzet bij de eerste paal van opnieuw Yassin El Yaakoubi wordt door de spits fraai achter zijn standbeen om achter de DWS doelman gewerkt. Ook de tweede treffer van de spits was zeer fraai, op aangeven van Marko Pals zag hij dat de doelman van DWS wat te ver voor zijn doel stond, en met een fraaie lob liet hij ook nu de doelman kansloos achter. Het was duidelijk dat de ploeg van Mohad Zaoudi na die lange tijd zonder wedstrijd nog wat moeite hadden met het wedstrijdritme, het vertoonde spel was zeer acceptabel, en met de nog afwezige spelers er bij lijkt de selectie breed genoeg om goed mee te gaan draaien in de eerste klasse.