Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 20

1461DD
ZUIDOOSTBEEMSTER
tel. 0299-430569

Danny_verdedigd_uit.JPG
In de thuiswedstrijd voor de beker tegen AFC 34 uit Alkmaar, heeft ZOB met 0-2 verloren. ZOB liep al snel achter de feiten aan, al in de eerste minuut komt AFC 34 op een 0-1 voorsprong. Bij het uitverdedigen wordt de bal in de voeten van de spits gespeeld die dankbaar profiteert en heel makkelijk de 1-0 kan scoren. Na deze snelle voorsprong zakt AFC 34 wat in en laat het ZOB het spel maken tot aan de zestienmeter, en zelf dreigend te zijn in de counter. ZOB combineert wel redelijk al gaat dit vaak in een te laag tempo, en komt de ploeg maar zelden gevaarlijk voor het doel van de tegenstander.

Dennis_Jansen_in_actie.JPG
Ook in de tweede helft het zelfde spelbeeld, een afwachtend AFC 34, dat verdedigend goed stond en ZOB dat niet gevaarlijk kon worden voor het doel van de tegenstander. Wel wat tegen de verhouding in komt AFC 34 op 0-2. Een voorzet vanaf de linkerkant kan door de geheel vrijstaande spits makkelijk ingekopt worden en is de wedstrijd gespeeld. In de slotfase probeert ZOB het nog wel, maar kan deze middag geen kansen creëren voor het doel van de tegenstander.

Dennis_passt.JPG
De KNVB heeft HBOK uit de poule geschrapt, omdat deze ploeg vorige week tegen AFC 34 een geschorste speler heeft opgesteld. Bij winst of een gelijkspel van AFC 34 tegen Vios W zijn AFC 34 en ZOB geplaatst voor de volgende bekerronde. De wedstrijd van zaterdag tegen HBOK wordt wel gespeeld als oefenwedstrijd.