Ilpendam 3 – ZOB 6 Uitslag: 1 – 4 (1 – 2)

Mannen beker reserve zaterdag poulefase Groep 3 22

Lepelaarstraat 53
1452XL
ILPENDAM
tel. 020-4361596

In de derde en laatste wedstrijd van de bekercompetitie moest ZOB aantreden in en tegen Ilpendam. Inzet was niet meer de volgende ronde, maar het was wel een mooie gelegenheid om vertrouwen te tanken richting de eerste competitiewedstrijd van volgende week. De laatste keer dat ZOB een officiële wedstrijd had gewonnen was door alle Coronaperikelen alweer op 10 oktober 2020 tegen Zaandijk (0 – 7). Het was dus weer eens tijd dat ZOB een driepunter kon bijschrijven.

Kenmerkend voor het begin van dit seizoen was dat in de derde wedstrijd op rij er weer met een gewijzigde samenstelling aangetreden ging worden. Voor het eerst dit seizoen verschenen de bekende gezichten van Max en Goof weer in de basisopstelling. Het leek vooraf wel een mooi scenario. De eerste wedstrijd voor de beker ging weliswaar kansloos verloren, maar in de tweede wedstrijd was er het herstel door een gelijkspel en in de derde en laatste wedstrijd moest ZOB dan met de overwinning aan de haal gang.

De thuisploeg begon gelijk heel scherp aan de wedstrijd. In de eerste de beste aanval moest Boaz handelend optreden om een voorsprong van Ilpendam te voorkomen. Het zou niet zijn enige goede redding deze wedstrijd zijn. Maar vrij kort daarna kwam ZOB prima terug. De wedstrijd ging nu gelijk op en ZOB werd steeds gevaarlijker. Met schoten van Hugo en Koen kwam ZOB heel dichtbij de openingstreffer. Die viel uiteindelijk toch wel verassend aan de andere kant. In de 21e minuut belande een hoekschop vanaf rechts voor het doel van ZOB en de bal ging via een ZOB-speler in het doel: 1 – 0. In de 26e minuut behoedde Boaz met een uitstekende redding dat de thuisploeg de voorsprong verdubbelde. In de resterende tijd van de eerste helft toonde ZOB karakter en nam meer en meer het spel in handen. De gelijkmaker leek een kwestie van tijd te zijn. In de 39e minuut stuurde Lorenzo met een mooie pass Goof richting het doel van Ilpendam. Vanaf rechts kwam hij alleen voor de keeper, maar hij zag zijn inzet gestopt door de keeper. Maar Goof heroverde de bal en schoot de bal met links alsnog binnen: 1 – 1. Twee minuten later greep Goof wederom de hoofdrol en scoorde meteen zijn tweede treffer van de wedstrijd. In eerste instantie stopte de keeper van Ilpendam een inzet van Yannick, maar Goof schoot attent de rebound binnen: 1 – 2. Vlak voor rust voorkwam Boaz met zijn derde redding van de wedstrijd dat Ilpendam voor rust nog gelijkkwam met ZOB.

Na rust speelde ZOB een sterke wedstrijd en behield de gehele tweede helft het initiatief. Het was duidelijk dat de tegenstander het steeds moeilijker kreeg om ZOB partij te bieden. Het leek erop dat ZOB ook conditioneel in het voordeel was in de tweede helft. De beslissing van de wedstrijd viel in de 58e minuut. Goof gaf vanaf rechts voor en Lorenzo schoof koelbloedig 1 – 3 binnen. Een doelpunt dat leek op zijn doelpunt van een week eerder tegen Wherevogels. Met 2 treffers en 1 assist was Goof de man-of-the-match tegen Ilpendam. In de 66e minuut schoot Finn op de lat en was hij voor het eerste dichtbij een doelpunt. In de 70e minuut ging een schot van Finn net naast en was hij opnieuw dichtbij. Koen stond in de 80e minuut een-op-een met de keeper van Ilpendam, maar deze redde knap op het schot van Koen. De einduitslag werd uiteindelijk toch 1 – 4. In de 89e minuut werd Jan in de diepe gestuurd door Tim. Zijn solo leek op niets uit te lopen, maar hij bleef aan de bal en vanaf de achterlijn schoot hij de bal diagonaal alsnog in de verre hoek. Een prachtig einde van een mooie voetbalmiddag.

Met de eerste overwinning van het seizoen gaat ZOB met de nodige kleur op de wangen richting de competitie. Volgende week is Zaanlandia 3 daarin de eerste tegenstander. In de voorronde van de beker bereikte ZOB uiteindelijk de 2e plaats en is daardoor uitgeschakeld. Maar veel belangrijker is dat ZOB in de drie wedstrijden een goede progressie heeft laten zien. Het kan allemaal nog beter en hopelijk kan de lijn omhoog volgende week worden doorgetrokken.