De Wherevogels 6 – ZOB 6 Uitslag: 3 – 3 (1 – 2)

Mannen beker reserve zaterdag poulefase Groep 3 22

Westerweg 41 -44
1445AC
PURMEREND
tel. 0299-640779

Als gevolg van de oorwassing een week eerder tegen OFC stond de uitwedstrijd De Wherevogels in het teken van het herstel. Opnieuw stond er een bekerwedstrijd op het programma. Vooraf was er nog niet veel te zeggen over de kracht van Wherevogels en dus kon er van onderschatting geen sprake zijn. In tegenstelling tot een weer eerder zou ZOB kiezen voor een meer behoudende tactiek.

Wat op voorhand niet hielp om tot een goed resultaat te komen waren de vele afwezigen. Door de nodige blessures en andere omstandigheden was het moeilijk om een volledig fit team op het veld te brengen.

Door omstandigheden stonden er maar 10 spelers van ZOB aan de aftrap. Pas enige minuten stonden er 11 op het veld. Kenmerkend was dat gebeurde op een moment dat ZOB “gewoon” met 0 – 1 voorstond. Al na 4 minuten was er een uitstekende pass op de doorgelopen Hugo die vanaf links de bal prima voorzette op de ingekomen Lorenzo die bal heel beheerst binnenschoot: 0 – 1. Een behoorlijk onverwachte meevaller die ZOB een prima start van de wedstrijd bezorgde. Het werd voor de inmiddels 11 spelers van ZOB alleen maar mooier. Na een klein kwartiertje ontstond een soortgelijke situatie als bij de eerste goal. Nu was het Jan die vanaf links werd weggestuurd en hij zette de bal prima voor. Nu was het Finn die de trekker overhaalde en ZOB op een op een 0 – 2 voorsprong zette.

Een riante voorsprong waartegen al vrij kort daarna door thuisploeg iets teruggedaan werd. Na een afgeslagen aanval kon de bal opnieuw vanaf links worden voorgezet. De verdediging van ZOB was even de controle kwijt en van dichtbij kon er 1 – 2 worden binnengekopt. In de rest van de eerste helft hield ZOB uitstekend stand. De tegenstander had het overwicht, maar ZOB liet de tegenstander nu geduldig komen en had nu ook de wapens om in de omschakeling zelf gevaarlijk te worden. Ook in een periode dat ZOB met 10 spelers verder moest i.v.m. een gele kaart hield ZOB goed stand. Er waren geen grote kansen voor de thuisploeg en ZOB was zelf een enkele keer gevaarlijk, bijvoorbeeld met een boogbal van Yannick over de te ver voor zijn doel staande keeper van Wherevogels naast het doel ging. In de geïmproviseerde verdediging van ZOB speelde Leon een ijzersterke wedstrijd. Hij bracht veel power en ZOB kwam daardoor nauwelijks in gevaar. Maar de grote uitblinker van de wedstrijd was Hugo. Hij zorgde ervoor dat er een geheel nieuw wapen van ZOB ontstond op de linkerkant. Het tandem Jan/Hugo bleek de gehele wedstrijd een constante plaag te zijn voor de tegenstander. Jan stond noodgedwongen in de gehavende verdediging als linksback opgesteld en Hugo stond op de plaats van linksbuiten. De wisselwerking tussen de twee was opvallend goed. De normaal niet te stuiten Jan heeft in snelheid in Hugo een gelijke gevonden. Iedere keer dat Jan de drang kreeg om naar voren te gaan, was het Hugo die probleemloos weer de plaats van Jan innam. Hierdoor ontstond een situatie dat ZOB eigenlijk met twee linksbuitens kon spelen. Het was pas de eerste volledige wedstrijd die Hugo voor ZOB speelde. De rust werd gehaald met een mooie 1 – 2 voorsprong.

De tweede helft begon net als de eerste helft weer bijzonder goed voor ZOB. In de 51e minuut kreeg ZOB een ingooi waarmee Moos op links Hugo in balbezit bracht. Die wist de bal goed voor te geven en de razendsnelle Jan was iedereen te snel af en wist van dichtbij 1 – 3 binnen te schieten. ZOB leek de wedstrijd nu naar zich toe te trekken. Helaas zou ZOB toch nog in de problemen komen. Dat begon eigenlijk enkele minuten later toen er een strafschop werd gegeven voor Wherevogels. Vermeend vasthouden werd onmiddellijk bestraft met een penalty. Deze werd feilloos benut en ZOB moest proberen om in de resterende tijd stand te houden. Dat leek wel te gaan lukken. Dion was inmiddels de diepste spits geworden en met zijn snelheid was hij enkele keren vrij gevaarlijk voor de keeper verschenen. Ook een afstandsschot van Kjell zorgde voor het nodige gevaar. Helaas viel in de laatste 10 minuten van de wedstrijd toch nog de gelijkmaker. Een bal werd van achteruit hoog in het strafschopgebied van ZOB gespeeld. Deze werd niet goed verwerkt en de stuitende bal werd verlengd en verdween hoog over de kansloze Boaz in de bovenhoek: 3 – 3. Gelukkig bleef dat de eindstand want niet veel later kreeg Wherevogels nog een levensgrote kans. Voor een vrijwel leeg doel werd de bal gelukkig voor ZOB naast geschoten.

Hoewel ZOB dichtbij de overwinning is geweest viel er met het gelijkspel prima te leven. Een voorzichtere tactiek en een uitstekende wedstrijdmentaliteit maakte dat ZOB zijn revanche kreeg op de smadelijke nederlaag een week eerder. Verder gaan in beker zit er niet meer in. Maar volgende week is er in de uitwedstrijd tegen Ilpendam nog een laatste kans om te werken aan de vorm voordat de competitie begint.