ZOB 6 – OFC 3. Uitslag: 1 – 7 (1 – 5)

ZOB 6

1 - 7

OFC 3

Competitie

Mannen beker reserve zaterdag poulefase Groep 3 22

Datum

4 september 2021 14:30

Scheidsrechter

G.B. Wegman

Accommodatie

Sportpark Zuidoosterpark
Purmerenderweg 55
1461DD
ZUIDOOSTBEEMSTER
tel. 0299-430569

Het is alweer bijna een jaar geleden dat ZOB nog een officiële wedstrijd heeft gespeeld. In de competitie van vorig jaar was de uitwedstrijd tegen Zaandijk de laatste wedstrijd voordat het Coronavirus weer roet in eten zou gooien. Hopelijk blijft er dit seizoen gewoon gespeeld worden. Het seizoen 2021-2022 werd zoals gebruikelijk is begonnen met de eerste van drie wedstrijden voor de beker. Op een mooie nazomerse zaterdagmiddag was OFC 3 de eerste tegenstander van het seizoen.

 

De grote vraag vooraf was vooral hoe onwennig het zou zijn om weer een officiële wedstrijd te spelen. Geheel onduidelijk was of er nog sprake was van een bepaald ritme en de nodige automatismen in het team. Daarbij waren de onbekendheid van de tegenstander en de vele afwezigen bij ZOB 6 ook nog eens factoren die een rol zouden kunnen gaan spelen. Gelukkig waren Milo en Noah van 19-2 gekomen om ZOB te ondersteunen.

 

Al gauw bleek dat OFC een hele geduchte tegenstander te zijn die voetballend een maatje te groot was voor ZOB. Met goed combinatiespel wisten ze voortdurend de vrije man te vinden en ze combineerden zich naar hartenlust door de linies van ZOB. Het werd ook duidelijk dat er bij ZOB geen enkel ritme in de ploeg zat en ze geen enkel antwoord hadden op het spel van OFC. Al vrij snel volgend de kansen van OFC zich op en in de 7eminuut naam OFC de leiding met 0 – 1. De 1e helft zou heel slecht verlopen met nog doelpunten van OFC in de 31e, 33e (vrije schop), 41e en 42e minuut. En daar tussenin liet OFC ook nog de nodige kansen liggen. ZOB kon daar alleen een schot van Moos tegenoverstellen. In de blessuretijd van de 1e helft redde Tim de eer door vanaf de rand van het strafschopgebied de bal via de paal binnen te schieten 1 – 5. En zo kon ZOB na het rustsignaal van Gerard Wegman met nog enigszins een goed gevoel naar de kleedkamer gaan.

 

Na de dramatisch verlopen 1e helft wist ZOB zich in de 2e helft gelukkig zich enigszins te herpakken. ZOB kreeg meer aandeel in het spel en kreeg zowaar nog wat kansen. Koen, Finn en Lorenzo waren met schoten nog best dichtbij een 2e treffer voor ZOB. Maar ook in de 2e helft bleef OFC een maatje te groot. Met nog treffers in de 48e en 91e minuut kwam er een 1 – 7 eindstand op het bord te staan. Een behoorlijk zware nederlaag in de openingswedstrijd van het seizoen.

 

Na zolang stil te hebben gestaan is het duidelijk dat ZOB hard zal moeten gaan werken om de oude vorm terug te krijgen. Traditioneel lenen de drie bekerwedstrijden aan het begin van het seizoen zich daar goed voor. Maar de trainingsarbeid zal de komende tijd omhoog moeten. In de eerstvolgende wedstrijd is Wherevogels 6 de tegenstander. De 2e helft tegen OFC biedt in ieder geval een aanknopingspunt hoe het beter moet. Uiteraard zal de echte kracht ook pas duidelijk worden als ZOB weer in de complete samenstellening kan spelen.

 

Edwin.

 

Foto’s Anneke Beumer.

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!