Purmerenderweg 55
1461DD
ZUIDOOSTBEEMSTER
tel. 0299-430569

Thuis tegen Voorschoten 97 heeft ZOB de derde nederlaag in de competitie geleden. De ploeg van trainer Mohad Zaoudi wordt geteisterd door een ware blessuregolf. Tegen Voorschoten 97 ontbrak deze keer ook doelman Danny Been, en in de wedstrijd vielen Lester Aarsman en Nigel Schaasberg ook nog geblesseerd uit, wat de blessurelijst alleen maar groter maakt.

Al vroeg in de wedstrijd komt Voorschoten 97 op een 1-0 voorsprong. In de 8e minuut ziet de verdediging van ZOB er niet goed uit en kan simpel de 1-0 binnen gewerkt worden. In de 15e minuut wordt Lester Aarsman met een armblessure vervangen door Dave Ninteman en moet ZOB een volgende tegenslag verwerken. De gasten die net zo veel punten hebben als ZOB waren in de eerste helft de betere ploeg. in de 20e minuut moet ZOB verder met 10 man omdat een speler tegen een domme tweede gele kaart aan liep en hier mee zijn teamgenoten benadeelde.

De ploeg van trainer Mohad Zaoudi komt met 10 man wat beter in de wedstrijd en kan met een 1-0 achterstand de rust in. In de tweede helft debuteert Jasper v d Kroon die is ingevallen voor Nigel Schaasberg. De jonge speler zorgde voor veel gevaar vanaf de zijkant en kan terugkijken op een verdienstelijk debuut. In de 51e minuut kan een scherpe voorzet van Jasper maar net gepakt worden door de doelman voor Kid Ronday gevaarlijk kan worden. In de 64e minuut gaat Kid Ronday gevaarlijk op de doelman af, Kid speelt de bal net iets te ver voor hem uit zodat de doelman redding kan brengen. Het siert de ploeg dat het met een man minder er alles aan doet om gelijk te komen en dat was in die fase zeker niet onverdiend geweest.

In de 75e minuut kan de doelman van Voorschoten 97 knap redding brengen op een inzet van Jasper v d Kroon. 3 Minuten later is de wedstrijd gespeeld, de verdediging gaat in de fout en de spits kan profiteren en de 2-0 binnenschieten. Na deze treffer was het geloof weg bij ZOB. In de slotfase brengt trainer Mohad Zaoudi spits Jerry Scholten nog binnen de lijnen. De spits heeft net als Jasper v d Kroon er al een wedstrijd opzitten in het 2e team. In de slotfase kopt de spits van Voorschoten 97 een voorzet nog achter doelman Tim van Duuren, en krijgt ZOB voor de derde keer dit seizoen 3 doelpunten tegen. Door dit resultaat komt de ploeg in de onderste regionen terecht, en is het nu zaak om de rust te bewaren en zeker niet in paniek te raken. Hopelijk kan trainer Mohad Zaoudi zaterdag thuis tegen Nootdorp weer beschikken over een wat bredere selectie, en komen er geblesseerde spelers terug.

Scoreverloop:   8e min.   Vooschoten 97            0-1

78e min. Voorschoten 97           0-2

85e min.  Voorschoten 97          0-3