Cornelis Dirkszoonlaan 342
1141XS
MONNICKENDAM
tel. 0299-651291

In de derby tegen Monnickendam moest ZOB net als in de eerste wedstrijden een achterstand wegwerken. De ploeg van trainer Mohad Zaoudi speelde de eerste dertig minuten niet goed, en was Monnickendam de bovenliggende partij. Dat die eerste fase van de wedstrijd in de andere wedstrijden ook zo was, moeten de trainer en speler toch aan het denken zetten. De laatste 10 minuten van de eerste en de tweede helft was ZOB duidelijk de betere ploeg, en had het in de slotfase kansen om de winst te pakken. Gezien het spelbeeld over de gehele wedstrijd zou dit echter niet verdiend zijn geweest.
concentratie_bij_Gerry.JPG

Monnickendam dat sterk is begonnen aan de competitie, was het eerste half uur duidelijk de betere ploeg en komt in de 11e minuut voor het eerst gevaarlijk voor het doel van Danny Been, de spits schiet in vrijstaande positie net naast. 2 minuten later wordt een vrije trap van de rand van de zestien op de lat geschoten. ZOB zit duidelijk niet goed in de wedstrijd, er wordt te veel onnodig balverlies geleden, en de tweede bal is te vaak een prooi voor Monnickendam. In de 18e minuut is er het eerste gevaarlijke moment voor het Monnickendam doel. Een verre ingooi van Stefan v Wonderen komt bij spits Kid Ronday, maar die ziet zijn inzet via een verdediger net naast gaan. In de 25e minuut komt Monnickendam verdiend op voorsprong. Een voorzet vanaf de rechterkant wordt door de inkomende Donny Reugebrink fraai achter de kansloze Danny Been geschoten.
Lester_kopt_weg.JPG

In de 29e minuut combineren Stefan v Wonderen en Dennis Jansen door de Monnickendam defensie, de voorzet van Stefan kan net niet door de inkomende Colin Coenderman binnen gewerkt worden. In de 37 minuut komt Monnickendam wat gelukkig op 2-0. Het is opnieuw Donny Reugebrink die met een afstandsschot via een verdediger en de binnenkant van de paal de 2-0 scoort. Meteen na de aftrap maakt ZOB de 2-1, een voorzet van Colin Coenderman vanaf de rechterkant wordt door oud Monnickendam spits Kid Ronday fraai afgewerkt. In de laatste fase van de eerste helft komt ZOB beter in de wedstrijd.
Kid_scoort.JPG

De tweede helft zit ZOB duidelijk beter in de wedstrijd. In de 51e minuut is spits Kid Ronday opnieuw gevaarlijk, een vrije trap van Dennis Pals kopt hij in de handen van de Monnickendam doelman. In de 54e minuut gaat Stefan v Wonderen goed door over de rechterkant, zijn voorzet komt bij Colin Coenderman, maar zijn inzet wordt fraai door de Monnickendam doelman uit de hoek getikt. In de 67e minuut had ZOB op gelijke hoogte kunnen komen. Een fraaie dieptebal van Dennis Jansen op Stefan v Wonderen die de bal langs de doelman speelt, maar zijn inzet is te zacht en kan door een verdediger voor de lijn weggehaald worden. In de 75e minuut komt ZOB goed weg, vanuit een scrimmage is er een vrije kans, maar de inzet van de spits wordt fraai uit het doel gewerkt door doelman Danny Been.
danny_Been_werkt_weg.JPG

Een minuut later komt ZOB verdiend op gelijke hoogte. Een corner van Colin Coenderman komt bij de eerste paal bij de net ingevallen Nigel Schaasberg, die op zeer fraaie wijze met de hak de Monnickendam doelman verrast. In de 79e minuut komt ZOB bijna op voorsprong. Een verre ingooi van Stefan v Wonderen wordt door Kid Ronday doorgekopt naar de net ingevallen Yassin El Yaakoubi, maar die ziet zijn kopbal door de Monnickendam doelman maar net over de lat getikt worden. De slotfase is duidelijk voor ZOB en komen er kansen op de winst. In de 82e minuut komt Kid Ronday alleen voor de keeper, hij omspeelt de doelman maar wijkt te ver uit naar rechts, zijn voorzet komt net niet goed uit bij de vrijstaande Dennis Jansen. Diezelfde Dennis Jansen komt in de 87e minuut met een fraaie lob vanaf de middenlijn die maar net over het Monnickendam doel gaat. Vlak voor het einde van de wedstrijd scoort Stefan v Wonderen maar deze treffer wordt terecht afgefloten voor buitenspel. Een overwinning zou gezien het spelbeeld van de gehele wedstrijd ook niet terecht zijn geweest. Dinsdag om 20:00 uur speelt ZOB uit bij Hercules Zaandam voor de beker, en kunnen trainer en spelers aan het werk om ook de eerste fase van een wedstrijd goed door te komen.