Purmerenderweg 55
1461DD
ZUIDOOSTBEEMSTER
tel. 0299-430569

Na de fraaie overwinning vorige week tegen koploper WV-HEDW, heeft ZOB in de strijd om de onderste plaatsen in de derby tegen Monnickendam averij opgelopen met een 0-1 nederlaag. In een voor een derby voor het publiek vrij saaie wedstrijd, vergoedde de spanning veel omdat het lang 0-0 bleef. ZOB kreeg wel de meeste kansen, maar was niet scherp in de afwerking. Net toen iedereen dacht aan een 0-0 eindstand sloeg Monnickendam in de slotfase toe.
Dennis_Jansen_gevaarlijk.JPG

Trainer Mohad Zaoudi kon nog niet beschikken over de geschorste spits Kid Ronday, en Yassin El Yaakoubi en Jerrold v d Eeckhout waren door een blessure nog afwezig. Verder had de trainer doelman Bjorn Huisman er bij gehaald, omdat keeper Tim v Duuren vakantie vierde en Danny Been nog met een blessure aan de kant zat. De belangen van de wedstrijd waren vooraf duidelijk, bij winst ging ZOB over Monnickendam heen, en bij verlies loopt Monnickendam uit naar een voorsprong van vier punten.
Jasper_langs_zijn_tegenstander.JPG

De eerste kans in de wedstrijd is voor Monnickendam, vanaf de linkerkant wordt de bal voor gegeven, maar in kansrijke positie wordt de bal hoog over het doel geschoten. In de beginfase speelden beide ploegen voorzichtig, en was het vooral aftasten naar de mogelijkheden. De harde wind zorgde er ook nog voor dat veel lange ballen zo maar uit waaiden en het voetballen erg lastig maakte voor beide ploegen. In de 20e minuut stuurt Stefan v Wonderen Jasper v d Kroon de diepte in, maar zijn inzet wordt gestopt door de Monnickendam doelman. Dezelfde Stefan v Wonderen gaat niet veel later goed door over de rechterkant, maar zijn inzet gaat over het doel. In de 30e minuut zorgt een vrije trap van Dennis Jansen  voor veel gevaar in de Monnickendam defensie, de bal kan door een verdediger maar net naast het doel gewerkt worden. Vlak voor de rust komt ZOB nog twee keer gevaarlijk door, eerst passeert de jonge Jasper v d Kroon zijn tegenstander maar zijn schot komt in het zijnet. Niet veel later zorgt een corner van Dennis Jansen voor veel paniek in de Monnickendam achterhoede, de bal kan maar net tot corner verwerkt worden.
keeper_M_redt_voor_Nigel_gevaarlijk_wordt.JPG

In de tweede helft komt het eerste gevaar van Monnickendam. De scheidsrechter beoordeelde een duel waarin de bal in een duel teruggespeeld wordt op doelman Bjorn Huisman als een bewuste terugspeelbal en een vrije trap op de penaltystip voor Monnickendam. De vrije trap kan in een scrimmage voor het doel weggewerkt worden door de ZOB verdediging. Rond de 60e minuut krijgt ZOB enkele mogelijkheden om de score te openen, maar de afwerking laat te wensen over. In de 78e minuut komt Monnickendam gevaarlijk door over de linkerkant, de voorzet komt bij de spits die laag en hard inschiet, keeper Bjorn Huisman weet met de voet redding te brengen. Net toen het publiek dacht aan een 0-0 eindstand slaat Monnickendam toe in de slotfase. Een corner wordt niet goed verwerkt door de ZOB verdediging, de ingevallen Sam Oudhuis frommelt de bal in het doel. In de laatste minuten krijgt ZOB nog enkele mogelijkheden om langszij te komen. Eerst wordt een corner van Colin Coenderman door Marko Pals ingekopt maar met de voet gered door de Monnickendam doelman, en niet veel later gaat Colin Coenderman de diepte in, maar ook deze keer weet de doelman redding te brengen.
concentratie_Stefan_langs_de_lijn.JPG

De wedstrijd verdiende eigenlijk geen winnaar, maar werd wel gewonnen door de meest gelukkige ploeg. Door het resultaat blijft ZOB bij de onderste plaatsen staan, en loopt Monnickendam wat weg bij de onderste regionen. De ploeg van trainer Mohad Zaoudi zal de teleurstelling snel moeten verwerken, want zaterdag wacht de lastige uitwedstrijd tegen het op de 3e plaats staande Voorschoten 97. Met nog 7 wedstrijden te gaan heeft ZOB het nog in eigen hand om bij de onderste plaatsen weg te komen.