De Boelelaan 50
1082LR
AMSTERDAM
tel. 020-6445575

In de laatste wedstrijd van het seizoen heeft ZOB een 3-1 nederlaag geleden tegen AFC uit Amsterdam. Voor trainer Mohad Zaoudi was het wel een vreemde wedstrijd, hij wordt volgend jaar de nieuwe trainer van de tegenstanders. Bij winst voor ZOB was AFC rechtstreeks gedegradeerd. Door de overwinning is nu Zwaluwen 30 rechtstreeks gedegradeerd, en kan AFC in de nacompetitie proberen zich te handhaven in de 1e klasse. In de eerste helft ging de wedstrijd redelijk gelijk op met kansen aan beide kanten. In de tweede helft kwam AFC al snel op voorsprong en liep ZOB zoals wel vaker dit seizoen weer achter de feiten aan. Het was duidelijk dat de motivatie en beleving bij ZOB ontbrak na een lang en zwaar seizoen.
Tim_stompt_weg.JPG

De scheidende trainer Mohad Zaoudi miste zoals vaker dit seizoen weer enkele spelers door blessure’s en vakanties. Na een lange afwezigheid door blessure’s stond Jerrold v d Eeckhout links achterin de verdediging. De eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, en hoefden beide keepers niet vaak in actie te komen. In de 24e minuut komt de spits van AFC gevaarlijk het strafschopgebied in en laat zich wat te makkelijk vallen. De scheidsrechter dacht hier echter anders over en legde de bal op de stip. De toegekende strafschop werd feilloos benut door Michael Sonneborn. Niet veel later wordt Collin Coenderman in het strafschopgebied, bij een hoge bal door een verdediger in zijn rug geduwd en gaat nu de bal op de stip voor ZOB. Rowin Mol benut de strafschop beheerst. In de 32e minuut combineert ZOB door de defensie van AFC en scoort Kid Ronday de 1-2. De spits werd echter terug gefloten wegens buitenspel. Vlak voor de wissel komt AFC gevaarlijk door, de spits draait goed weg bij zijn tegenstander, komt vrij voor doelman Tim van Duuren die fraai weet te redden met zijn voet.
Jerrold_haalt_uit.JPG

In de tweede helft komt ZOB al snel op achterstand. Een aanval lijkt vrij makkelijk onderschept te worden, maar weifelend optreden in de defensie zorgt er voor dat Soufiane Hetli heel simpel de 1-2 kan binnenwerken. Niet veel later gaat de ingevallen Jasper v d Kroon langs zijn tegenstander, maar ziet zijn inzet door de doelman van AFC tot corner verwerkt worden. Na de snelle achterstand is ZOB niet meer in de wedstrijd gekomen, na een lang en zwaar seizoen ontbrak de motivatie en beleving in de tweede helft. In de 81e minuut is er bij ZOB balverlies op het middenveld, de spits kan alleen op doelman Tim v Duuren af gaan, maar deze weet knap redding te brengen. Niet veel later is er opnieuw onnodig balverlies op het middenveld, Soufiane Hetli komt opnieuw alleen op de keeper af en scoort nu wel de 3-1en is de wedstrijd gespeeld. Vlak na de treffer is ZOB nog gevaarlijk. Dave Ninteman speelt Jerrold v d Eeckhout aan die de bal maar net naast het doel van AFC schiet.
vrije_trap_Dennis_Jansen.JPG

Door het resultaat eindigt ZOB in de competitie op de veilige vierde plaats van onder, en moet AFC zich zien te handhaven in de nacompetitie. Zwaluwen 30 is rechtstreeks gedegradeerd, en ook Die Haghe moet zich net als AFC via de nacompetitie zien te handhaven in deze klasse. WV-HEDW is de terechte kampioen, en Nootdorp, Voorschoten 97 en Honselersdijk gaan in de nacompetitie voor promotie naar de Hoofdklasse.