Noordweg 26
2291EE
WATERINGEN
tel. 0174-292779

In Wateringen tegen VELO heeft ZOB een heel belangrijke en verdiende overwinning behaald. De wedstrijd begon een kwartier later omdat de bus van ZOB wat vertraging had opgelopen.

ZOB begon goed aan de wedstrijd, en drukte VELO direct in de verdediging. Na 10 minuten komt ZOB dan ook terecht op een 0-1 voorsprong, Marko Pals werkt de bal uit een corner over de lijn, dit werd echter niet geconstateerd door de scheidsrechter en zijn assistent, en werd ZOB een duidelijk doelpunt onthouden. Na het goede begin van ZOB komt VELO wat beter in de wedstrijd zonder dat het echt gevaarlijk wordt. ZOB had duidelijk de controle over de wedstrijd, alleen verzuimde de ploeg om op voorsprong te komen. In de 20e minuut krijgt ZOB een vrije trap op de rand van de zestienmeter. Rowin Mol ziet zijn inzet van richting verandert worden en fraai gered worden door de VELO doelman.

In de 26e minuut komt VELO tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong. Vanaf de rechterkant wordt de bal geplaatst op aanvaller Sergi Roeleveld die vanaf de zestienmeter doelman Tim v Duuren passeert. Een tegenvaller voor ZOB dat na deze treffer het initiatief aan VELO moet laten. De ploeg speelde een goede eerste helft maar staat toch tegen de verhouding in met 1-0 achter.

Na de wissel begon ZOB weer sterk aan de wedstrijd, de duels werden gewonnen en de tweede bal was vaak voor de ploeg van trainer Mohad Zaoudi. De ingevallen jonge speler Jasper v d Kroon maakte het de verdediging van VELO erg lastig, en enkele corners van ZOB zorgden voor veel onrust in de VELO verdediging. In de 65e minuut komt ZOB dan ook volkomen verdiend op gelijke hoogte. Dennis Pals speelt Dennis Jansen aan, die fraai wegdraait van zijn tegenstander en de bal zeer fraai via de binnenkant van de paal achter de kansloze VELO doelman schiet. ZOB is nu duidelijk de betere ploeg en VELO kan maar zelden uit de verdediging komen. In de 74e minuut komt ZOB dan ook verdiend op voorsprong. De sterk spelende Kid Ronday komt vanaf de linkerkant, passeert twee tegenstanders en met een harde uithaal laat hij op fantastische wijze via de binnenkant van de paal de doelman voor de tweede keer kansloos.

In het laatste kwartier van de wedstrijd ging VELO wat opportunistisch spelen, en toonde ZOB veel passie en strijd om de voorsprong te behouden. Met een extra spits er bij komt VELO enkele keren gevaarlijk voor het doel van ZOB, maar verdedigend stond het goed bij ZOB. In blessuretijd zorgt een corner van VELO voor het nodige gevaar, bij de tweede paal kan de bal zo maar binnen gewerkt worden, maar met een fantastische reflex weet doelman Tim v Duuren redding te brengen. Een verdiende overwinning voor ZOB, dat nu in de competitie langzaam bij de onderste plaatsen weg aan het lopen is. Zaterdag wacht de ongeslagen koploper WV-HEDW, en gezien de uitwedstrijd in Amsterdam tegen deze ploeg, is de ploeg van trainer Mohad Zaoudi op voorhand zeker niet kansloos.