Duyfraklaan 9
2235SL
VALKENBURG ZH
tel. 071-4013214

Een gehavend ZOB heeft uit bij Valken 68 uit Katwijk een terechte 3-1 nederlaag geleden. Trainer Mohad Zaoudi miste maar liefst 4 basisspelers en dat bleken er even te veel te zijn. Valken 68 speelde feller, won de meeste duels en had te vaak de tweede bal. Ook de kansenverhouding viel duidelijk in het voordeel van de Katwijkers uit.

De eerste tien minuten gingen redelijk gelijk op maar na deze fase werd Valken 68 duidelijk sterker. De eerste kans was dan ook voor Valken 68, maar de linkerspits ziet zijn inzet net naast de kruising gaan. In de 15e minuut gaat Yassin El Yaakoubi vanuit buitenspelpositie alleen op de keeper af die zijn inzet weet te stoppen met de voet. In de 21e minuut zijn er twee hachelijke momenten voor het doel van ZOB doelman Harry Been, hij wordt twee keer gepasseerd, en beide keren weet verdediger Marko Pals de bal voor de lijn weg te werken. Twee minuten later redt de doelman tot twee keer toe knap op schoten van de spits. In de 35e minuut komt Valken 68 verdiend op voorsprong. Een hoge voorzet vanaf de linkerkant komt bij de vrijstaande spits Huig van Duijn die hard en hoog de 1-0 binnenschiet. In de 39e minuut heeft ZOB het nodige geluk dat een middenvelder van Valken 68 hard op de lat schiet. In de 42e minuut komt ZOB tegen de verhouding in op gelijke hoogte. Een goede combinatie tussen Yassin El Yaakoubi en Nigel Schaasberg wordt door de laatste tegen de keeper aangeschoten, en de rebound wordt door Nigel achter de doelman gewerkt. Een opsteker vlak voor rust voor ZOB die beslist niet in de wedstrijd zaten.

Ook in de tweede helft was Valken 68 de bovenliggende partij, en speelde het veel agressiever dan ZOB. Bij de ploeg van trainer Mohad Zaoudi was er veel te weinig beweging zonder bal, en werden er veel te weinig kansen gecreëerd. Ook won Valken 68 de meeste duels, en liet ZOB geen moment in de wedstrijd komen. In de 53 minuut zet Nigel Schaasberg met een bekeken pass Yassin El Yaakoubi in scoringspositie, maar zijn inzet gaat over het doel. In de 65e minuut is er een vrije kans voor de Valken spits maar zijn inzet gaat naast. In de 73e minuut komt Valken 68 voor de tweede keer verdiend op voorsprong. Een snelle aanval over de rechterkant komt bij spits Huig van Duijn die voor de tweede keer doeltreffend uithaalt. 10 minuten later is de wedstrijd gespeeld als de spits voor de derde keer doelman Danny Been passeert. Door de nederlaag is ZOB gezakt naar de onderste regionen, en zal de ploeg zaterdag thuis tegen Voorschoten 97, dat net als ZOB 5 punten heeft, gewonnen moeten worden om bij de onderste plaatsen weg te komen.

Scoreverloop:   35e min.  Huig van Duijn            1-0

42e min.  Nigel Schaasberg       1-1

73e min.  Huig van Duijn            2-1

83e min.  Huig van Duijn            3-1