Purmerenderweg 55
1461DD
ZUIDOOSTBEEMSTER
tel. 0299-430569

n de thuiswedstrijd tegen koploper WV-HEDW heeft ZOB in de strijd om de onderste plaatsen uitstekende zaken gedaan door met 2-0 te winnen. In de wedstrijd moesten de gasten uit Amsterdam al na 6 minuten met een man minder spelen. WV-HEDW was duidelijk even van slag en ZOB kreeg mogelijkheden om de score te openen in die fase, maar lieten het afweten in de afwerking. WV-HEDW herstelde zich en bleef redelijk overeind met een man minder. ZOB was de ploeg die de meeste kansen kreeg in de wedstrijd, en WV-HEDW was vooral gevaarlijk in de snelle omschakeling zonder echt tot grote kansen te komen omdat het bij ZOB verdedigend goed stond.
Dennis_Jansen_sprint_langs_tegenstander.JPG

Dennis Jansen scoort bevrijdende tweede treffer

In de 6e minuut stuurt Marko Pals met een bekeken dieptepass Dennis Jansen de diepte in, de kleine middenvelder kruipt goed voor zijn man die hem naar beneden trekt. Neerhalen doorgebroken speler beslist de scheidsrechteren en trekt rood voor de verdediger, en komt WV-HEDW al heel snel met 10 man te staan. De koploper was door dit incident duidelijk even van slag en ZOB had in die fase kunnen profiteren van de desorganistatie bij de tegenstander. Een voorzet van Dennis Jansen komt bij de geheel vrijstaande Colin Coenderman, zijn inzet wordt op fraaie wijze uit het doel gewerkt door de keeper van WV-HEDW. Na deze tegenvaller en wat omzettingen in de ploeg herstelde WV-HEDW zich, en ook met een man minder was duidelijk zichtbaar dat de ploeg een terechte koploper is in de competitie. In de 13e minuut komt WV-HEDW voor het eerst gevaarlijk door, een corner wordt bij de tweede paal ingekopt maar deze kan door doelman Tim v Duuren tot corner verwerkt worden.

Een voorzet vanaf de linkerkant van Rowin Mol wordt door spits Kid Ronday ingeschoten maar gestopt door de doelman van WV-HEDW.In deze fase gaat het combinerend redelijk bij ZOB, alleen komt de eindpass te vaak niet aan. In de 37e minuut stuurt Nigel Schaasberg met een bekeken pass Kid Ronday alleen op de keeper af, de spits omspeelt de doelman maar zijn inzet kan net voor de lijn weggehaald worden door een verdediger. In de 40e minuut komt ZOB op een 1-0 voorsprong. Een voorzet vanaf de linkerkant van Dennis Jansen komt bij de vrijstaande Kid Ronday die de 1-0 binnen werkt. Een opsteker voor de ploeg van trainer Mohad Zaoudi zo vlak voor de wissel.

Kid Ronday openingstreffer en rode kaart

Ook in de tweede helft komt ZOB als eerste gevaarlijk door, een voorzet van Rowin Mol op Kid Ronday wordt door de spits fraai binnen gekopt, maar teruggefloten door de scheidsrechter voor buitenspel. Niet veel later is WV-HEDW gevaarlijk, vanaf de linkerkant komt de spits alleen voor  keeper Tim v Duuren, , maar deze weet knap redding te brengen. In de 63e minuut combineert ZOB door de verdediging van WV-HEDW, Dennis Jansen speelt de bal op Kid Ronday die terug legt op Colin Coenderman die in kansrijke positie over schiet. Een paar minuten later komt een voorzet van Nigel Schaasberg opnieuw bij Colin Coenderman, en nu belandt de bal via de buitenkant van de paal naast het doel. ZOB krijgt dan wel de betere kansen, ook WV-HEDW komt een enkele keer gevaarlijk door. In de 71 minuut valt de tegenstander aan via de rechterkant, de voorzet komt bij de spits die zijn inzet gestopt ziet worden door doelman Tim v Duuren. Enkele minuten later stuurt Stefan v Wonderen met een pass Dennis Jansen de diepte in, de bewegelijke middenvelder komt naar binnen en laat met een bekeken schuiver in de korte hoek de WV-HEDW doelman kansloos achter. De treffer werkt bevrijdend voor de ploeg, die in de slotfase nog enkele mogelijkheden krijgen om de score te verhogen. In de 82e minuut wordt een voorzet van Colin Coenderman door spits Kid Ronday op de lat gekopt. In de 88e minuut komt ZOB ook met 10 man te staan. Kid Ronday komt op het middenveld wat ongelukkig te hard en te hoog in bij zijn tegenstander, en kan met rood vertrekken. De spits mist daar door de derby tegen zijn oude club Monnickendam. In blessuretijd krijgt de ingevallen Jasper v d Kroon nog een fraaie kans, maar zijn inzet wordt knap onschadelijk gemaakt door de WV-HEDW doelman.

Door de winst op de koploper, doet ZOB uitstekende zaken in de strijd om de onderste plaatsen. De ploeg staan nu op een veilige 11e plaats, en zaterdag wacht de derby tegen Monnickendam dat 1 punt boven ZOB staat. De eerste nederlaag van het seizoen van WV-HEDW heeft voor deze ploeg geen nadelige gevolgen, de concurrentie verloor en de voorsprong blijft 15 punten, dus het kampioenschap is een kwestie van tijd. Danny Streekstra werd gekozen tot man off the match, en ontving de visbon die beschikbaar is gesteld door vishandel Sier en Jonk van de Koemarkt in Purmerend.