Purmerenderweg 55
1461DD
ZUIDOOSTBEEMSTER
tel. 0299-430569

In de thuiswedstrijd tegen Velo uit Wateringen, heeft ZOB onnodig punten laten liggen. De gasten speelden vanaf de 62e minuut met 10 man, maar ZOB was niet bij machte om hier van te profiteren. De eerste helft ging redelijk gelijk op met een licht overwicht en de betere kansen voor ZOB. De tweede helft kwam Velo dus met een man minder te staan, de ploeg stroopte de mouwen op en toonde veel inzet om met een man minder tot een goed resultaat te komen.
omhaal_Yassin.JPG

Trainer Mohad Zaoudi moest het deze keer doen zonder de geblesseerde Stefan v Wonderen en spits Kid Ronday die de hele week ziek was geweest maar wel op de bank plaats nam. Het eerste gevaar in de wedstrijd komt van ZOB, Dennis Jansen speelt spits Colin Coenderman vrij, maar zijn lob is te zacht en kan gemakkelijk gepakt worden door de doelman. In de 14e minuut speelt Dennis Pals zich goed vrij, maar zijn inzet kan door de keeper van Velo met de voet tot corner verwerkt worden. In de 22e minuut is er een ongelukkige botsing tussen de spits van Velo en doelman Danny Been. Beide spelers konden na een blessurebehandeling weer verder. In de 24e minuut komt ZOB op voorsprong. Een fraaie dieptepass van Dennis Pals op Colin Coernderman die de bal goed controleert en aflegt op de inkomende Nigel Schaasberg die beheerst de 1-0 binnen werkt. ZOB heeft dan wel een licht overwicht, ook Velo komt er af en toe gevaarlijk door. In de 39e minuut komt een voorzet vanaf de linkerkant bij de Velo spits, zijn inzet wordt met een fraaie reflex gestopt door doelman Danny Been. Een minuut later wordt aan de andere kant een afstandsschot van Dennis Jansen door de doelman van Velo over de lat gewerkt.
Dennis_Jansen_schiet.JPG

Ook in de tweede helft zijn de betere kansen voor ZOB. In de 48e minuut schiet de met veel dreiging spelende Yassin El Yaakoubi zwaar gehinderd net naast het doel. In de 62e minuut stuurt Colin Coenderman Yassin El Yaakoubi weg met een dieptebal, de snelle spits passeert zijn tegenstander en wordt neergelegd. Neerhalen doorgebroken speler beslist de scheidsrechter,  en de Velo verdediger kan er af met rode kaart. Vlak na dit incident komt Velo op gelijke hoogte. Een misverstand in de ZOB defensie zorgt er voor dat de geheel vrijstaande spits simpel de 1-1 kan scoren. ZOB gaat niet goed om met de man meer situatie, de ploeg speelt veel te slordig en lijdt te vaak onnodig balverlies. In de 72e minuut komt Marko Pals goed door, zijn inzet kan door de doelman weggestompt worden, de bal komt voor de voeten van Yassin El Yaakoubi, maar ook zijn inzet is een prooi voor de Velo doelman.
concentratie_bij_Wouter.JPG

In de slotfase komt een voorzet van Marko Pals bij Yassin El Yaakoubi die met een omhaal probeert te scoren, maar ook deze keer staat de Velo doelman op de goede plek. In de blessuretijd krijgt Velo nog een vrije trap op de rand van de zestienmeter, maar de inzet wordt gestopt door keeper Danny Been. ZOB lijdt dus onnodig puntenverlies, en moet nu in de achtervolging om bij de bovenste ploegen te komen. Volgende week bij Valken 68 zal de ploeg de volle winst moeten pakken om nu al niet te veel achterop te raken. Nigel Schaasberg werd gekozen tot man off the match en mocht de visbon die beschikbaar is gesteld door Sier en Jonk in ontvangst nemen.