Wijndaelerweg 9
2554BZ
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3235178

Uit bij Die Haghe heeft ZOB een hele belangrijke overwinning behaald. De ploeg uit Den Haag stond in de strijd om de onderste plaatsen maar Eén punt achter ZOB, dus er stond voor beide ploegen nogal wat spanning op de wedstrijd. Dit had duidelijk invloed op de wedstrijd die zeker geen hoogstaand voetbal liet zien. De wedstrijd werd gespeeld op het derde veld, omdat het hoofdveld van Die Haghe niet beschikt over een lichtinstallatie. Een voordeel voor ZOB was dat het derde veld een kunstgrasveld is. Die Haghe had de hele wedstrijd een licht overwicht en het meeste balbezit. De ploeg hanteerde vaak de lange bal die vaak een prooi was voor de verdediging van ZOB die vaak de luchtduels wonnen. Die Haghe creëerde maar weinig kansen omdat het verdedigend goed stond bij ZOB.
Colin_ontwijkt_tackle.JPG

Meteen in de beginfase was het spelbeeld duidelijk, een terugzakkend ZOB dat Die Haghe het spel liet maken, en in de omschakeling gevaarlijk countert. Door de spanning en zenuwen was het spel rommelig en werd er aan beide kanten veel balverlies geleden. Het eerste gevaar in de wedstrijd komt van Die Haghe, een voorzet vanaf de linkerkant komt bij de vrijstaande spits, die de bal te zacht inkopt en makkelijk gepakt kan worden door doelman Tim v Duuren. ZOB komt in de 32e minuut op een 0-1 voorsprong. Een ingooi aan de linkerkant komt via Nigel Schaasberg en Dennis Jansen bij spits Kid Ronday, deze omspeelt zijn tegenstander in het strafschopgebied, speelt de inkomende Romeo Fecunda aan die hard en hoog de 0-1 binnen schiet. Vlak voor de wissel is Die Haghe weer gevaarlijk, een corner vanaf de rechterkant wordt door de spits maar net naast het doel gekopt.
Dennis_Jansen_haalt_uit.JPG

Ook in de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld, ZOB zakte wat in en Die Haghe had moeite om het spel te maken en hanteerde veel de lange bal. In de 50e minuut krijgt Die Haghe de enige grote kans van de wedstrijd. Een diepe bal brengt de spits alleen voor keeper Tim v Duuren die met een hele belangrijke redding een doelpunt weet te voorkomen. Niet veel later krijgt Die Haghe een vrije trap op een gevaarlijke positie, de bal wordt echter hoog over geschoten. Tien minuten voor tijd weet doelman Tim v Duuren tussen twee aanvallers in een hoge voorzet onschadelijk te maken. In de 85e minuut speelt Kid Ronday de inkomende Stefan v Wonderen aan, zijn inzet gaat maar net over het doel. Niet veel later gaat verdediger Rowin Mol goed door aan de linkerkant, zijn inzet wordt goed geblokt door een verdediger van Die Haghe. In de zenuwslopende laatste minuten gaat er aan beide kanten veel fout, en weet ZOB op karakter het bevrijdende eindsignaal te halen. Een hele belangrijke overwinning voor ZOB, dat nu op de vijfde plaats van onderen staat, en zaterdag moet doorpakken in de thuiswedstrijd tegen middenmoter Honselersdijk die vier punten meer hebben dan ZOB.